Επίσκεψη Δέδε-Γκιόλα στις πληγείσες περιοχές των Δήμων Άργους-Μυκηνών και Επιδαύρου

- Advertisement -

Την Αργολίδα επισκέφθηκε χθες ο γενικός γραμματέας του ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Γιώργος Δέδες και ειδικότερα το Άργος και το Λυγουριό, προκειμένου να ενημερωθεί απ’ευθείας από τους δημάρχους κ. Καμπόσο και κ. Γκάτζιο, για τις ζημιές που έπληξαν τις περιφέρειες των Δήμων Άργους- Μυκηνών και Επιδαύρου από την πρόσφατη θεομηνία.

- Advertisement -

 

Τον Γ.Δέδε συνόδευσε καθ’όλη τη διάρκεια της περιοδείας του, ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας.

Στην πρώτη συνάντησή τους οι κ.κ.Δέδες και Γκιόλας πήγαν στο Δημαρχείο Άργους όπου έγινε συνάντηση με τον δήμαρχο και τους υπεύθυνους αντιδημάρχους. Έγινε ενημέρωση, αντηλλάγησαν απόψεις και έγιναν σχετικές δηλώσεις.

Ακολούθησε επίσκεψη στην παραλία του Κιβερίου και σε τμήμα της γειτονικής αγροτικής ζώνης, όπου κατεγράφησαν οι ζημιές και από μηχανικούς του Υπουργείου.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Δήμο Επιδαύρου, όπου στην έδρα του, το Λυγουριό, έγινε ευρεία σύσκεψη με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπούς φορείς.

Οι κ. Δέδες και Γκιόλας υποσχέθηκαν ότι το αίτημα του Δήμου Άργους-Μυκηνών για άμεση αποκατάσταση των ζημιών της οδοποιίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μετάβαση των κατοίκων στους αγρούς τους αλλά και η διάνοιξη και η διευθέτηση των χειμάρρων, θα ικανοποιηθεί άμεσα με τα κονδύλια του Υπουργείου Εσωτερικών, που ήδη για τον Δήμο Άργους-Μυκηνών έχουν εγκριθεί.

Το ίδιο θα συμβεί και με τον Δήμο Επιδαύρου, μετά από σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε προσφάτως και θα εγκριθεί άμεσα.

Ο κ. Δέδες δεσμεύτηκε επίσης ότι εκ μέρους του Υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων, θα υπάρξει έκτακτη ενίσχυση για την επανόρθωση βλαβών στα πληγέντα δίκτυα.

Εντός των αμέσως προσεχών ημερών θα επακολουθήσει επίσκεψη και στον επίσης πληγέντα Δήμο της Ερμιονίδας. Όπως ενημερώθηκαν αρμοδίως ο γ.γ. και ο βουλευτής Αργολίδας, το αντίστοιχο αίτημα του Δήμου Ερμιονίδας, θα ικανοποιηθεί άμεσα με χρηματοδότηση ποσού περί τις 250.000 ευρώ, γεγονός το οποίο γνωστοποίησαν εν συνεχεία στον δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Σφυρή.

 

- Advertisement -