Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΠαρουσίαση του βιβλίου στο Ναύπλιο: Έχει Πανσέληνο απόψε Ελαφρά Ελληνικά Τραγούδια

Παρουσίαση του βιβλίου στο Ναύπλιο: Έχει Πανσέληνο απόψε Ελαφρά Ελληνικά Τραγούδια

Έχει Πανσέληνο απόψε: Παρουσίαση του βιβλίου Ελαφρά Ελληνικά Τραγούδια (εκδ. Μεταίχμιο) του κ. Αλέξη Πανσέληνου στην Αίθουσα του Βουλευτικού το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19:30.

Αξιότιμες Κυρίες, Αξιότιμοι Κύριοι,
ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ, οι Εκδόσεις Μεταίχμιο, το βιβλιοπωλείο Άλμπατρος και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας παρουσιάζουν το βιβλίο Ελαφρά Ελληνικά Τραγούδια (εκδ. Μεταίχμιο), του κ. Αλέξη Πανσέληνου, καταξιωμένου συγγραφέα και νομικού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19:30 στην Αίθουσα του Βουλευτικού, στο Ναύπλιο.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι κυρίες Κωνσταντίνα Πατούρα και Αγγελική Ντεβέ, Φιλόλογοι. Μαζί τους θα είναι και ο συγγραφέας.

Στους δρόμους της Αθήνας του 1950 ξαναζωντανεύουν καταδικασμένοι έρωτες και πολιτικές συνωμοσίες, ελαφρά ελληνικά τραγούδια, εκτελέσεις και καλλιστεία. Μια μυθιστορηματική τοιχογραφία για μια εποχή δύσκολης ανάρρωσης ενός κόσμου που μάτωσε.

Όπως ήδη γνωρίζετε, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας εορτάζει το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 τα 35 χρόνια της λειτουργίας του. Σε αυτά τα 35 χρόνια, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας καταξιώθηκε ως ένας από τους πλέον δραστήριους επιστημονικούς φορείς, υπερβαίνοντας τα όρια της Αργολίδας, καθιστώντας τον νομό κέντρο μιας ολοένα και μεγαλύτερης εξωστρεφούς δραστηριότητας.
Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εφεξής θα τιμούν αυτή την επέτειο. Η αρχή γίνεται με την εν λόγω εκδήλωση, στην οποία φιλοξενείται ένας εκλεκτός προσκεκλημένος.

Ο κ. Αλέξης Πανσέληνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1943. Είναι γιος του Ασημάκη Πανσέληνου και της Έφης Πανσελήνου, γνωστών συγγραφέων της Γενιάς του 30. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και δικηγόρησε ως το 1997. Πρώτο του βιβλίο ήταν, το 1982, η συλλογή διηγημάτων Ιστορίες με σκύλους. Έχει γράψει, επίσης, τα μυθιστορήματα Η μεγάλη πομπή, Βραδιές μπαλέτου, Ζαΐδα ή Η καμήλα στα χιόνια, Ο κουτσός άγγελος, Σκοτεινές επιγραφές κ.ά. Έχει εκδώσει δοκίμια, διηγήματα και μεταφράσεις ξένης λογοτεχνίας καθώς και το αυτοβιογραφικό Μια λέξη χίλιες εικόνες. Εκτός από τη λογοτεχνία οι ασχολίες του περιλαμβάνουν και μια ιδιαίτερα μεγάλη συλλογή δίσκων κλασικής μουσικής, με την οποία έχει πολύ ιδιαίτερη σχέση, αφού άλλωστε η αρχική του φιλοδοξία ήταν να γίνει μουσικός. Η μουσική κατέχει σημαντική θέση στα λογοτεχνικά του έργα.

Έχοντας καταξιωθεί ως ένας από τους πλέον δραστήριους επιστημονικούς φορείς σε πανελλαδικό επίπεδο, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας προσδοκά πως αυτή η προνομιακή σχέση που έχει κτιστεί με την στήριξή σας θα γίνει ακόμα πιο ουσιαστική.
Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι θα μας τιμήσετε με την παρουσία σας. Σας περιμένουμε όλους!

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ