Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣτην Αλεξανδρούπολη η "Αλληλεγγύη" για το 10ο Αντάμωμα συλλόγων ασθενών με καρκίνο

Στην Αλεξανδρούπολη η “Αλληλεγγύη” για το 10ο Αντάμωμα συλλόγων ασθενών με καρκίνο

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών & Φίλων Ν. Αργολίδας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», μαζί με άλλους 16 συλλόγους από όλη την Ελλάδα, συμμετείχε στο 10ο Αντάμωμα συλλόγων ασθενών με καρκίνο, 21-24 Σεπτεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο διοργάνωσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών & Φίλων Ν. Έβρου «ΣυνεχίΖΩ».

 

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση-ενημέρωση απο τον σύλλογο: Ασθενείς, φίλοι και φροντιστές ασθενών παρακολουθήσαμε ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει το Δ.Σ. του συλλόγου με την βοήθεια της ομάδας εθελοντών.

Την 1η ημέρα παρακολουθήσαμε workshops με ενημερωτικά θέματα για ασθενείς και φροντιστές. Η επιλογή και η παρουσίαση των θεμάτων ήταν άριστη!

Την 2η μέρα ξεναγηθήκαμε στην πόλη της Αλεξανδρούπολης ενώ την Κυριακή επισκεφτήκαμε το Διδυμότειχο, τη Ν. Ορεστιάδα, τη Ν. Βύσσα και Σουφλί. Σε όλους τους προορισμούς μας υποδεχόταν και μας ξεναγούσε και ένας εθελοντής του Συλλόγου «ΣυνεχίΖΩ». Στη Ν. Βύσσα μας περίμενε μια ιδιαίτερα συγκινητική έκπληξη!
Οι γυναίκες του χωριού μας υποδέχτηκαν με χειροποίητα τοπικά εδέσματα ενώ η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Ν. Βύσσας τραγούδησε τραγούδια της περιοχής!! Χωριστήκαμε με την υπόσχεση να ξανασμίξουμε και τις προσκαλέσαμε στον τόπο μας.
Το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε το επίσημο δείπνο, σε ένα ιδιαίτερα χαρούμενο και φιλικό κλίμα και είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε φίλες -ους από όλους τους συλλόγους που συμμετείχαν.

Την Δευτέρα επισκεφτήκαμε τη Σαμοθράκη, θαυμάσαμε τις ομορφιές του νησιού και βέβαια γευτήκαμε το υπέροχο άγριο κατσικάκι.
Επιστρέψαμε στον τόπο μας με τις καλύτερες εντυπώσεις από την άψογη διοργάνωση του τετραημέρου, την αγάπη και την φιλοξενία που μας έδειξαν τόσο οι κυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου όσο και όλοι οι εθελοντές!

Ασθενείς και φίλοι από όλη την Ελλάδα συναντιόμαστε μια φορά το χρόνο, με συνδετικό κρίκο τον ΚΑΡΚΙΝΟ, για να αποδείξουμε πως η ζωή ΔΕΝ σταματά μετά την ασθένεια!!
Μέσα από τον αγώνα για επιβίωση βγαίνουμε πιο δυνατοί, με δίψα για ζωή και εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία για διασκέδαση και χορό!!
Ένα ευχαριστώ είναι πολύ λίγο για να εκφράσει τα αισθήματά μας!!
Και του χρόνου σε ένα καινούριο προορισμό, να είμαστε όλοι εκεί και να μην λείψει κανείς!!!

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ