Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΈτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης για το κτήριο του Συσσιτίου της Αγ. Ευαγγελίστριας...

Έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης για το κτήριο του Συσσιτίου της Αγ. Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο… Ξεκινά η δημοπρασία

Τελικά η υπόθεση του κτηρίου του Συσσιτίου στο Ναύπλιο βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό δρόμο και τα σημερινά νέα το αποδεικνύουν. 

Όπως υποσχέθηκε ο Περιφερειάρχης  Πέτρος Τατούλης πριν οκτώ ημέρες, κατά την ημέρα της υπογραφής της Προγραμματικής Σύμβασης για την ανέγερση του κτηρίου στην Αγία Ευαγγελίστρια Ναυπλίου έτσι και γίνεται. Η ανέγερση σε μικρότερο διάστημα των τριών μηνών θα έχει ξεκινήσει.

25 Σεπτεμβρίου υπογράφηκε, σήμερα 4 Οκτωβρίου πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την δημοπράτηση του έργου. Τα τεύχη δημοπράτησης στην αρχή την ερχόμενης εβδομάδας θα είναι διαθέσιμα στους ενδιαφερόμενους για να συμμετάσχουν στην δημοπρασία και πριν το τέλος του μήνα θα ανοίξουν οι συμμετοχές για να έχουμε τον ανάδοχο του έργου. Άρα πριν το τέλος του έτους θα έχει γίνει η θεμελίωση του έργου.

Το κτήριο του συσσιτίου είναι ένα φιλόδοξο έργο. Θα πολλαπλασιαστεί η κοινωνική προσφορά των περίπου 150 εθελοντών της Αγίας Ευαγγελίστριας και θα προσφερθούν και άλλες υπηρεσίες πλην της διανομής φαγητού.

Οι Μυκηναϊκοί Τάφοι

Να σημειωθεί ότι το ποσό του 1, 5 εκατομμυρίου ευρώ θα μειωθεί κατά πάρα πολύ από τις αναμενόμενες εκπτώσεις του αναδόχου και επίσης πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι από το παραπάνω διαθέσιμο κονδύλι ένα ποσό θα πάει για την διάσωση και προβολή των Μυκηναϊκών Τάφων που σώζονται σε κοντινή απόσταση. Ένα έργο για το οποίο όλες οι μέχρι τώρα προσπάθειες είχαν αποτύχει να του βρουν χρηματοδότηση ή δεν είχαν το απαραίτητη επιμονή για να προχωρήσουν.

Η περιφέρεια με αυτό το έργο αποδεικνύε ότι όταν θέλει και εκπληρώνονται οι προϋποθέσεις για μελέτες και άδειες μπορεί να κάνει σημαντικά έργα. Είναι περιττό να τονιστεί η ικανοποίηση για την υπογραφή Τατούλη των ανθρώπων του συσσιτίου και φυσικά και του παπα-Λευτέρη Μίχου, που βλέπει ότι αφ’ενός οι μακροχρόνιες προσπάθειες του φέρνουν αποτέλεσμα και από την άλλη, ότι η υπόσχεση Τατούλη εκπληρώνεται και μάλιστα έγκαιρα.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ