Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΣτο Δημοτικό Σχολείο Δρεπάνου Αργολιδείς αθλητές με σπουδαίες διακρίσεις

Στο Δημοτικό Σχολείο Δρεπάνου Αργολιδείς αθλητές με σπουδαίες διακρίσεις

Στα πλαίσια των δράσεων με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού καλέσαμε στο σχολείο μας Αργολιδείς αθλητές που κάνουν υπερήφανο τον τόπο και τη χώρα μας με τις σπουδαίες διακρίσεις τους εντός κι εκτός Ελλάδας.

Τα παιδιά μας εδώ ασχολούνται κυρίως με το ποδόσφαιρο , οπότε ήταν μια καλή αφορμή να έρθουν σ επαφή και με άλλα αθλήματα ατομικά ή ομαδικά. Μέσα από τη γνωριμία με τους αθλητές ενημερώθηκαν για τα αθλητικά ιδεώδη και τις πανανθρώπινες αξίες που πηγάζουν αβίαστα μέσα από τον αθλητισμό όπως :

διεθνής κατανόηση, αξιοκρατία ,δικαιοσύνη , ισότητα, σεβασμός κανόνων, προαγωγή της υγείας, αυτοεκτίμηση, αυτοπειθαρχία, συμμετοχή, αναγνώριση –αποδοχή του διαφορετικού , εξοικείωση και σεβασμός στις πολιτισμικές ιδιομορφίες, ισότητα ευκαιριών που κατά συνέπεια οδηγούν σε ισότητα των συμμετεχόντων, δίκαιης διαχείρισης της νίκης και της ήττας , αλλά και τη χαρά της συμμετοχής που οδηγεί σε ικανοποίηση και ψυχαγωγία.

1) Η αθλήτρια του Αριστέα στο ακόντιο που είναι και μέλος της Εθνικής μας Βασιλική Κοτσοβού, που προέρχεται από το Άργος, που κατείχε για χρόνια την 1η πανελλήνια θέση στο ακόντιο, αλλά και Βαλκανιονίκης και με συμμετοχή σε παγκόσμιες διοργανώσεις

2) Ο αθλητής κολύμβησης -κατηγορίας master – του αθλητικού συλλόγου Αργολίδας ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ , Βαγγέλης Σωτηρόπουλος, επίσης απ το Άργος, με πανελλήνιες και πανευρωπαϊκές διακρίσεις που ασχολείται και με το ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ.

3) Η προπονήτρια των ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ στην κολύμβηση Κατερίνα Δημακοπούλου.
Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν με την επαφή με τους αθλητές, χάρηκαν που είναι από τον τόπο τους κι εξέφρασαν αρκετές απορίες τους, με ερωτήσεις, σχετικά με τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό. Σίγουρα η παρουσία τέτοιων προσωπικοτήτων στο χώρο της μάθησης αποτελεί υγιές πρότυπο και κίνητρο δράσης για τα νέα παιδιά.

Τους ευχαριστώ θερμά που τίμησαν το σχολείο μας, ευχαριστώ τον κ. Γιάννης Μπόλλας για τη διεκπεραίωση της επικοινωνίας κι ευχαριστώ όλους τους εκπαιδευτικούς που με τη βοήθειά τους συνετέλεσαν έτσι ώστε να υλοποιηθεί με επιτυχία η δράση, χωρίς να εμποδιστεί η ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας.

Η Δ/ντρια του σχολείου

Μαρίνα Σταματοπούλου

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ