Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΟ Δήμος Ναυπλιέων ενημερώνει για έντονα καιρικά φαινόμενα

Ο Δήμος Ναυπλιέων ενημερώνει για έντονα καιρικά φαινόμενα

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ναυπλιέων, ενημερώνει ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 για το χρονικό διάστημα 27/09-30/09/2018  από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), κακοκαιρία θα επικρατήσει τις επόμενες ημέρες στην περιοχή μας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

 

Πιο συγκεκριμένα, για τη νοτιοανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται:

-σήμερα Πέμπτη 27-09-2018

Σποραδικές καταιγίδες στην Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο οπού τη νύχτα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

-Την Παρασκευή 28-09-2018

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στη Νότια ΠελοπόννησοΟι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσειςεντάσεως στο Αιγαίο 6-7 και το πρωί τοπικά 8 μποφόρ, και στο Ιόνιο 8 με 9 και το πρωί τοπικά 10. Βαθμιαία μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα πνέουν με ένταση στο Ιόνιο 6-7 και στο Αιγαίο 5-6 μποφόρ.

-Το Σάββατο 29-09-2018

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχειά τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν, με κύρια χαρακτηριστικά κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τη σταδιακή επικράτηση νοτίων άνεμων, που μέχρι το μεσημέρι θα φτάσουν τα 8-9 μποφόρ.

 -Την Κυριακή 30-09-2018

 Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναφέρθηκαν παραπάνω θα επηρεάσουν τη Νότια Πελοπόννησο, πολύ θυελλώδεις άνεμοι και πιθανώς σε επίπεδο θύελλας (9-10 μποφόρ) θα πνέουν στα νότια πελάγη.

 

Σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων τα μέτρα αυτοπροστασίας απο κινδύνους είναι:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζοί ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ