Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΝΑΥΠΛΙΟ Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ερευνάμε και συζητάμε για τον Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια»

ΝΑΥΠΛΙΟ Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ερευνάμε και συζητάμε για τον Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια»

Την Πέμπτη , 27 Σεπτεμβρίου, στο Βουλευτικό, 4 μαθήτριές μας συνοδευόμενες από καθηγήτριές τους και τη διευθύντρια του σχολείου, συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τον τομέα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ερευνάμε και συζητάμε για τον Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια» έχει άμεση σχέση με την περιοδική έκθεση της Βουλής με τίτλο «Ιωάννης Καποδίστριας: η πορεία του στον χρόνο».

Σε αυτό το πρόγραμμα ο Καποδίστριας καλεί τους μαθητές να προβληματιστούν μαζί του πάνω στο έργο και τα διλήμματα που τον απασχόλησαν. Να πάρουν θέση για την κριτική που του ασκήθηκε και να συνειδητοποιήσουν ότι η ορθή πολιτική κρίση απέναντι σε πρόσωπα και γεγονότα οφείλει να λαμβάνει υπόψη της την πολυπλοκότητα και τη συνθετότητα της πολιτικής πραγματικότητας.

Στη συνέχεια οι μαθητές περιηγήθηκαν στην έκθεση η οποία παρουσιάζεται σε ψηφιοποιημένη προσαρμοσμένη εκδοχή στο Βουλευτικό, που είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή του ελληνικού κράτους.

Το πρόγραμμα διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλιέων με τις εκπαιδευτικούς του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.

.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ