Στη δίνη των ισχυρών ανέμων η Κεφαλονιά -Μεγάλη Πυρκαγιά στα Ζόλα -Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

- Advertisement -

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία, λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε αργά το απόγευμα σε δασική έκταση μεταξύ της Αγίας Κυριακής και στο χωριό Ζόλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 8 οχήματα με 16 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος καθώς και εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας της περιοχής.

- Advertisement -

Στο σημείο βρίσκεται ο αντιπεριφερειάρχης του νησιού, Παναγής Δρακουλόγκωνας , ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης καθώς και επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Βαγγέλης Ανδρεάτος.

Όπως μας ενημερώνει με έκτακτο δελτίο ο συμπατριώτης μας μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας οι επόμενες 48 ώρες θα είναι δύσκολες καθώς οι ριπές των ανέμων θα φθάνουν ακόμα και 10 μποφόρ. Πολύ δύσκολο θα είναι το έργο των πυροσβεστών στη φωτιά που έχει ξεσπάσει στο νησί τις επόμενες ώρες αφού αδιάκοπα θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως έως 10 μποφόρ.

Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή γιατί τα εδάφη ακόμα είναι πολύ ζεστά και η εξάπλωση της πυρκαγιάς μπορεί να είναι ραγδαία.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της πυροσβεστικής η φωτιά πήρε γρήγορα τεράστιες διαστάσεις και εξαπλώθηκε σε τρία μέτωπα. Μετά από πολύωρη μάχη η πυροσβεστική κατάφερε να θέσει σε έλεγχο τα δύο από τα τρία.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΊΟΥ

- Advertisement -

________________