Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝαύπλιο: Τα 9 μποφόρ κινητοποιούν Λιμεναρχείo, Πυροσβεστική και ιδιοκτήτες σκαφών

Ναύπλιο: Τα 9 μποφόρ κινητοποιούν Λιμεναρχείo, Πυροσβεστική και ιδιοκτήτες σκαφών

Μεγάλη συρροή σκαφών από χθες Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου στο λιμάνι του Ναυπλίου ένεκα των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο και στον Νότιο Σαρωνικό.

Τα σημερινά 7-8 μποφόρ και ο φόβος για 9 μποφόρ αύριο κρατούν σε επαγρύπνηση αρχές και ιφιοκτήτες σκαφών. Με προειδοποίηση του το Λιμεναρχείο Ναυπλίου από ενωρίς σήμερα ζητούν ασφαλή πρόσδεση των σκαφών. Επίσης έχουν κάνει σύσταση όλα τα σκάφη που βρίσκοναι ανοικτά στην θάλασσα να επιστρέψουν εγκαίρως σε ασφαλή λιμένα ή όρμο.

Πέραν από τα σκάφη που έχουν πιάσει ασφαλές λιμάνι, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν και άλλα πλοία και σκάφη ανοικτά στον Αργολικό με κατεύθυνση τον Εύξεινο Πόντο, αλλά και τον Κάβο-Μαλιά.

Επίσης, έχει ζητήσει από άπαντες διαρκή ετοιμότητα για παροχή βοήθειας στα σκάφη τους ή αλλού, εφόσον απαιτηθεί.

Ο φόβος του Λιμεναρχείου και η Ναύπλιο: Τα 9 μποφόρ κινητοποιούν Λιμεναρχείo, Πυροσβεστική και ιδιοκτήτες σκαφώνετοιμότητα του δεν αφορά μόνο την διάσωση ζωών εφόσον κινδυνέψουν, αλλά και την περίπτωση λόγω προβλημάτων από τα μποφόρ να έχουμε έκχυση καυσίμων και μόλυνση των θαλασσών μας. Το Λιμεναρχείο ακόμη και για τέτοιες περιπτώσεις βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να δράσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να μην επιτρέψει την οποιαδήποτε μόλυνση.

Τραυματισμός

Απόψε λίγο μετά τις δέκα στο επιβατηγό σκάφος “Γαλιλαίος” που έχει δέσει στο Ναύπλιο είχαμε συμβάν πτώσης επιβάτη. Κλήθηκε και επενέβη δυναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και κλήθηκε γιατρός και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να μεταφέρει τον τραυματία στο Νοσοκομείο.

Πυρκαγιές

Τέλος σε δύο περιπτώσεις πυρκαγιών απόψε άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δεν επέτρεψε να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα. Η μεγαλύτερη εστία ήταν στην περιοχή της Αγίας Τριάδας.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ