Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑνεξαρτητοποιείται και ο Αριστείδης Φωκάς απο την Ένωση Κεντρώων

Ανεξαρτητοποιείται και ο Αριστείδης Φωκάς απο την Ένωση Κεντρώων

Ορατό πλέον το ενδεχόμενο διάλυσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι η Ενωση Κεντρώων, καθώς ο βουλευτής της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Αριστείδης Φωκάς ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του. Αύριο αναμένεται να καταθέσει την επιστολή ανερξαρτητοποίησής του στον πρόεδρο της ελληνικής βουλής.

 

Μιλώντας στην Βεργίνα Τηλεόραση, ο κ. Φωκάς δήλωσε ότι δεν μπορεί πλέον να παραμείνει στην Κ.Ο. της Ένωσης Κεντρώων, λόγω ασυνεννοησίας με την ηγεσία του κόμματός.

Με την αποχώρηση του κ. Φωκά το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη μένει με 5 βουλευτές που είναι και το όριο για να βρίσκεται στη Βουλή. Ωστόσο, με την αποχώρηση του Γιάννη Σαρίδη να θεωρείται απλώς θέμα χρόνου, η διάλυση του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη είναι κοντά. Με 4 βουλευτές δεν μπορεί να θεωρείται κόμμα στη βουλή.

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων, η οποία αναφέρεται μόνο στα τεκταινόμενα στην διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Βασίλης Λεβέντης εμφανίζεται καθησυχαστικός.
«Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων παρουσιάστηκαν διαφορές απόψεων. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έδωσε σε όλες τις πλευρές περιθώριο προσέγγισης και λογικής. Άσχετα από την στάση που θα τηρήσει έκαστος, η Ένωση Κεντρώων δεν κινδυνεύει, ο λαός να είναι ήσυχος, σύντομα την λύση θα την δώσουν οι εκλογές και θα πρόκειται για μια μεγάλη νέα νίκη της Ένωσης Κεντρώων».

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ