Φαρμακοποιοί προς υπουργεία Υγείας & Παιδείας: Μην ακυρώνετε τον εμβολιασμό των παιδιών

- Advertisement -

Μετά τους παιδιάτρους που ανέδειξαν τις αμφίσημες οδηγίες αναφορικά με τους εμβολιασμούς των παιδιών πριν από την εγγραφή τους σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία και οι φαρμακοποιοί ζητούν από τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας, να ξεκαθαρίσουν το τοπίο. 

- Advertisement -

 

«Στο ζήτημα της Δημόσιας Υγείας δεν χωρούν αμφισημίες και δισταγμοί» αναφέρουν οι εκπρόσωποι των Ελλήνων φαρμακοποιών σε ανακοίνωσή τους, περιγράφοντας τη στάση των αρμοδίων που ναι μεν διαβεβαιώνουν πως ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός, αλλά στην πράξη ανοίγουν «παράθυρα» για τους γονείς που δεν επιθυμούν – χωρίς να υπάρχει αντένδειξη ή άλλος ιατρικός λόγος- τον εμβολιασμό.

«Οι εμβολιασμοί των παιδιών είναι και πρέπει να παραμείνουν υποχρεωτικοί αφού συνιστούν μείζονα παρέμβαση Δημόσιας Υγείας στη Χώρα μας, ιδιαίτερα σήμερα που έχουν αυξηθεί τα κρούσματα της Ιλαράς και άλλων νοσημάτων λόγω μη εμβολιασμού.

Η Πολιτεία και τα αρμόδια όργανα οφείλουν να ενημερώσουν υπεύθυνα την ελληνική κοινωνία για τα οφέλη του εμβολιασμού, σύμφωνα και με τις Οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και να εξασφαλίσουν την πρόσβαση όλων των παιδιών στους εμβολιασμούς.

Με αποφασιστικό τρόπο πρέπει να κλείσουν τα όποια παράθυρα για την ακύρωση της επιτυχίας του στόχου για καθολικό εμβολιασμό όλων των παιδιών» αναφέρει ο ΠΦΣ, καταλήγοντας πως «οι εμβολιασμοί των παιδιών είναι και πρέπει να παραμείνουν υποχρεωτικοί»,αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

 

- Advertisement -