Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΕγκρίθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου...

Εγκρίθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου για τη ζωή του Ι. Καποδίστρια

Εγκρίθηκε η αίτηση του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου με άλλα 4 ευρωπαϊκά σχολεία με κωδικό 2018-1-EL01-KA201-047954 και θέμα «The many-facet personality of Ioannis Capodistrias», από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το εγκεκριμένο σχέδιο αφορά τα 2 σχολικά έτη 2018-2020.

Το σχέδιο αφορά στη συνεργασία μας ως εταίρος με συντονιστή την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και άλλα 4 σχολεία – εταίρους: το 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, το Școala Gimnazială Nr 195στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, το Benediktinergymnasium Ettal στο Ettal της Γερμανίας και το Osnovna šola Koper στο Koper της Σλοβενίας.

Σύντομη περιγραφή του σχεδίου:

Στόχος αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να επιτρέψει στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να παρακολουθήσουν τη ζωή του Ι. Καποδίστρια, του πρώτου κυβερνήτη του σύγχρονου ελληνικού κράτους, χρησιμοποιώντας μια αφήγηση ξεκινώντας από το Capo d’Istria (σήμερα Koper στη Σλοβενία), από όπου γεννήθηκε η οικογένειά του, συνεχίζοντας τα παιδικά του χρόνια στην Κέρκυρα και τελειώνοντας με τη δολοφονία του στο Ναύπλιο.

Ο Ιωάννης Καποδίστριας (Κέρκυρα, 1776 – Ναύπλιο, 1831) ήταν ένα διακεκριμένο πρόσωπο, έχοντας μια εξαιρετική θέση όχι μόνο στην ελληνική ιστορία αλλά και στη ρωσική και ευρωπαϊκή ιστορία των αρχών του 19ου αιώνα.
Ο Ιωάννης Καποδίστριας ήταν μελετητής, πατριώτης, Ευρωπαίος διπλωμάτης, Έλληνας πολιτικός.

Είχε ευγενική καταγωγή και η οικογένειά του είχε παράδοση στην πολιτική. Ήταν Υπουργός Εξωτερικών στη Ρωσική Αυτοκρατορία και αργότερα διορίστηκε πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της περιόδου όπου η Ελλάδα ήταν υπό την προστασία των Μεγάλων Δυνάμεων.

Ως κυβερνήτης έλαβε ειδικά μέτρα σχετικά με την εκπαίδευση. Δημιούργησε πάνω από εκατό σχολεία, με περίπου δέκα χιλιάδες μαθητές, κατά τη σύντομη περίοδο της διακυβέρνησής του – μόνο τρία χρόνια – και φρόντισε για την ίδρυση γεωργικών σχολών και την ανάπτυξη της δημόσιας υγειονομικής περίθαλψης.
Οι εταίροι θα μάθουν για τη σημαντική προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια ακολουθώντας τη λογική της επίλυσης ενός παζλ.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ