Πάνω από χίλιες συλλήψεις για πλαστά έγγραφα στα αεροδρόμια της Κρήτης

- Advertisement -

Εκατοντάδες αλλοδαπούς που προσπάθησαν με την επίδειξη πλαστών εγγράφων να αναχωρήσουν με προορισμό χώρες της Ευρώπης, σταμάτησε η Αστυνομία στα αεροδρόμια της Κρήτης το τελευταίο 8μηνο.

- Advertisement -

Με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζει το ΑΠΕ – ΜΠΕ από τον Φεβρουάριο έως και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου στα αεροδρόμια του νησιού έγιναν 1019 συλλήψεις αλλοδαπών που επέδειξαν στις αρχές πλαστά έγγραφα με σκοπό να ταξιδέψουν. Τον Ιούλιο συγκεκριμένα, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν 244 άτομα.

Μήνας με μεγάλη «κινητικότητα» αναδεικνύεται και ο Σεπτέμβριος καθώς μέχρι και τις 19 του μήνα είχαν συλληφθεί 227 άτομα. Τον Φεβρουάριο συνελήφθησαν 7 άτομα, τον Μάρτιο 33, τον Απρίλιο 57,τον Μάιο 112, τον Ιούνιο 187 και τον Αύγουστο 152 άτομα.

Αυτό που καταγράφεται από τα στοιχεία της ΕΛΑΣ είναι ότι η αύξηση της αεροπορικής κίνησης κυρίως από τον μήνα Μάιο παίζει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια των μεταναστών να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Θεωρούν ότι ο συνωστισμός που πολλές φορές υπάρχει ευνοεί την προσπάθεια τους ωστόσο αυτό πρακτικά δεν επιβεβαιώνεται.
Η πλαστότητα των εγγράφων διαπιστώνεται πολλές φορές από τη φωτογραφία, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που παρουσιάζονται ταξιδιωτικά έγγραφα για τα οποία έχει δηλωθεί κλοπή.

Οι περισσότεροι μετανάστες προέρχονται από: Συρία, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, Ιράν, Αλγερία, Ιράκ, Ερυθραία, Υεμένη, Αιθιοπία.

 

- Advertisement -