Γκιόλας: Έχει υπογράψει ο Χαρίτσης την παράταση της υπάρχουσας σύμβασης με τα ΚΤΕΛ

- Advertisement -

Αντιπροσωπεία μαθητών από το 2 ο Λύκειο Ναυπλίου επισκέφθηκε σήμερα το Πολιτικό γραφείο του βουλευτή κ. Γκιόλα με αφορμή το επίμαχο θέμα της μεταφοράς των στα σχολεία.

- Advertisement -

Οι μαθητές ενημέρωσαν τον συνεργάτη του και ζήτησαν την παρέμβασή του ώστε να λυθεί το ακανθώδες αυτό ζήτημα που έχει προκύψει ανάμεσα στο ΚΤΕΛ και την Περιφέρεια Πελοποννήσου και έχει αναστατώσει τις οικογένειες , με «θύματα» τους μαθητές οι οποίοι αδυνατούν πλέον να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

Από το γραφείο του κ. Γκιόλα έγινε γνωστό ότι, “μόλις την περασμένη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018, ο υφ. Εσωτερικών κ. Χαρίτσης υπέγραψε την παράταση της ήδη υπάρχουσας σύμβασης με τα ΚΤΕΛ και θα πρέπει να τηρηθεί το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο. Σε όλη τη χώρα, η μεταφορά των μαθητών γίνεται κανονικά.

Οι δύο πλευρές, καλούνται λοιπόν να προβούν σε άμεσο και ειλικρινή διάλογο χωρίς προυποθέσεις και με διάθεση συνεννόησης για να επιλυθεί το πρόβλημα. Στην προσπάθεια που θα πρέπει να καταβληθεί και από τις δυο πλευρές, δεν χωρούν συμπεριφορές άρνησης συζήτησης, ούτε όμως και διεκδικήσεις υπό καθεστώς εκβιασμού.

Να σκεφτούν το βάρος που προκαλούν στη μαθητική κοινότητα (σχολικό πρόγραμμα, οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών και κυρίως κίνδυνος τροχαίων) και να βρουν ικανοποιητική , για αμφότερες τις πλευρές λύση, διαφορετικά η προσφυγή σε δικαστική επίλυση θα είναι η μοναδική αναγκαστική λύση”.

 

- Advertisement -