Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑ"Δώσε και μένα μπάρμπα" ή "Λεφτά υπάρχουν" στον Δήμο Ναυπλιέων!

“Δώσε και μένα μπάρμπα” ή “Λεφτά υπάρχουν” στον Δήμο Ναυπλιέων!

Ο δημοτικός σύμβουλος Μπάμπης Αντωνιάδης του συνδυασμού “Αλλη Πρόταση”, αναφέρεται στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπλιέων, που έγινε την Δευτέρα 17 του μήνα, καταγράφοντας τα ποσά που εγκρίθηκαν για διάφορες και κάθε είδους εκδηλώσεις.

 

Ανάμεσα στα όσα με χιούμορ αναφέρει ο κ.Αντωνιάδης και το εξής: “Αν από κάποια πλευρά μας έβλεπε ο Καποδίστριας (γνωστός για τη λιτή ζωή του), θα απορούσε που για την μνήμη του ξοδεύουμε σε εορτασμούς πάνω από 15.000 ευρώ. Για να μην τους την χαλάσουμε, το ψηφίσαμε”.

Ας δούμε την καταγραφή του Μπ.Αντωνιάδη:

17/9/2018: στιγμιότυπα από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ναυπλιέων (Η συνεδρίαση θα μπορούσε να έχει τίτλο “Δώσε και μένα μπάρμπα”)

-4.000 ευρώ δίνει ο δήμος Ναυπλιέων για να διοργανωθεί ιατρικό συνέδριο από τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας!!!!!
-10.000 ευρώ δίνει στο Σύλλογο Τοξοβόλων για να αγοραστούν στόχοι.
-3.923 ευρώ για αγώνες δεξιοτεχνίας αυτοκινήτων στο λιμάνι Ναυπλίου.
-15.650 ευρώ για εκδηλώσεις μνήμης για τον Καποδίστρια.
-5.100 ευρώ για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης, σε συνεργασία με την UNESCO Αργολίδας (2.500 ευρώ κοστίζουν οι διανυκτερεύσεις δικαιολογούνται γιατί θα φιλοξενήσουμε ανθρώπους από το Ουζμπεκιστάν ).
-1.700 ευρώ για διημερίδα ψυχοθεραπευτών “Gestalt” στο Ναύπλιο. (είναι ψυχοθεραπευτικές ομάδες και μάλλον μας είναι απαραίτητες)
-6.980 ευρώ για το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ “Γέφυρες”, που διοργανώνεται στην πόλη από τις 11 έως 13/10 (ίσως η πιο ενδιαφέρουσα επιχορήγηση, κατά τη γνώμη μας).
-490 ευρώ για το μνημόσυνο των ευεργετών της πόλης.  Μην ξεχάσω και τα 6.000 ευρώ για την αντιπροσωπία της πόλης του Ναυπλίου που θα πάει στην αδελφοποιημένη πόλη OTΤOBRUN . 

Τι αντιπροτείναμε και δεν εγκρίθηκε (τις περισσότερες φορές λοιδορήθηκε);
1. Να καθορίζουμε από την αρχή της χρονιάς τα κριτήρια κατανομής των πιστώσεων επιχορήγησης των αθλητικών συλλόγων. Να αποφασίζουμε εξ αρχής το ποσό και να γίνεται η κατανομή με βάση τα κριτήρια που θα τεθούν. Η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή και απείχαμε από τις ψηφοφορίες κατανομής πιστώσεων σε αθλητικές επιχορηγήσεις.
2. Δεν βρήκαμε το λόγο γιατί θα πρέπει να δοθούν 4.000 ευρώ σε ένα ιατρικό συνέδριο. Το καταψηφίσαμε.
3. Αν από κάποια πλευρά μας έβλεπε ο Καποδίστριας (γνωστός για τη λιτή ζωή του), θα απορούσε που για την μνήμη του ξοδεύουμε σε εορτασμούς πάνω από 15.000 ευρώ. Για να μην τους την χαλάσουμε, το ψηφίσαμε.
4. 490 ευρώ για κόλλυβα στο μνημόσυνο των ευεργετών της πόλης. Ξέρει κανείς τους ευεργέτες; Μπορεί να αποτιμήσει κανείς την προσφορά τους; Δεν θα ήταν πιο χρήσιμο να κάναμε κάθε χρόνο ένα αφιέρωμα στη ζωή ενός ευεργέτη, για να συνειδητοποιήσουν οι δημότες την προσφορά τους; Ξεμπερδεύουμε όμως με ένα μνημόσυνο κάθε χρόνο. Η πρότασή μας δεν κουβεντιάστηκε καν.
Είναι κατανοητό ότι τα θέματα και οι αποφάσεις ενός συμβουλίου χαρακτηρίζουν την πολιτική του και κυρίως το μέλλον της πόλης μας…
Αυτά, για να έχετε μια μικρή εικόνα των συνεδριάσεων.

Υ.Γ. Δεν θα μπω στον πειρασμό να σχολιάσω την παρουσία στο κοινό υποψήφιου δημάρχου, που αφού άκουσε θέμα που τον αφορούσε, αποχώρησε!!!!!!!!!!!!!!

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ