ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σύσκεψη ΕΛΜΕ και Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Αργολίδας στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου

Στον αέρα η μεταφορά μαθητών ,καμιά δέσμευση από την περιφέρεια

Στις 17/9/2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αργολίδας με τον Αντιπεριφερειάρχη κο Χειβιδόπουλο για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών του νομού από και προς το σχολείο τους.

Μία εβδομάδα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και το πρόβλημα  της μεταφοράς συνεχίζει να παραμένει άλυτο.Αιτία  είναι οι συνεχιζόμενες περικοπές από το κρατικό προυπολογισμό για τη μεταφορά των μαθητών. Κράτος και τοπική διοίκηση τσακίζουν το λαό με τη  φοροληστεία και δαπανούν τεράστια πόσα προς όφελος των ιδιωτικών εταιριών και των εργολάβων (βλέπε 1 εκατομμύριο ευρώ στη Πελοπόννησος ΑΕ) και κόβουν ακόμα τα στοιχειώδη για το λαό όπως η μεταφορά.

Στο μεταξύ τα ΚΤΕΛ Αργολίδας δηλώνουν ότι είναι ασύμφορη η μεταφορά των μαθητών με αποτέλεσμα  πολλοί μαθητές  να μη μπορούν να  πάνε στο σχολείο ή να επιβαρύνονται με το κόστος της μεταφοράς οι λαϊκές οικογένειες.

Kυβέρνηση , περιφέρεια  και ΚΤΕΛ κάνουν μπαλάκι τα παιδιά μας και το δικαίωμα τους να μετα- κινούνται δωρεάν. Αναλαμβάνουν τεράστια ευθύνη για όλο αυτό τον εμπαιγμό.

Οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ κατηγορηματικά δήλωσαν ότι η  μεταφορά των μαθητών θα έπρεπε να είναι ενταγμένη στη σχολική διαδικασία , καθώς για χιλιάδες μαθητές συνδέεται με το αν θα πάνε σχολείο ή όχι. Αυτό σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να είναι  προϊόν διαπραγμάτευσης με ιδιώτες και τουριστικά γραφεία ή ΚΤΕΛ, τα οποία φυσικά λειτουργούν με γνώμονα τα έσοδα που θα φτάσουν σε αυτά, με το επιχειρηματικό τους συμφέρον.

Το δικαίωμα κάθε παιδιού  να πάει σχολείο δεν πρέπει να είναι εξαρτώμενο  από το εάν το κέρδος ικανοποιεί τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων.

Καλούμε τους γονείς,τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς να διεκδικήσουν την απρόσκοπτη, ασφαλή και δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών από και προς τα σχολεία τους. Άμεση λύση και  δωρεάν  μεταφορά  με ασφάλεια όλων των μαθητών από και προς το σχολείο τους .

Καλούμε τους μαθητές , τους εκπαιδευτικούς , τους γονείς, στην σύσκεψη που διοργανώνουν ΕΛΜΕ και Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Αργολίδας ,στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου ώρα 7.00 το απόγευμα.

Π.Α.ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

 

 

Ναύπλιο 17/9/2018

Argonafplia.gr (HI)

Πρόσφατα

Συλλήψεις στο Άργος για λαθραία

Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα στη Αργολίδα. Κατασχέθηκαν -1.000- πακέτα λαθραίων τσιγάρων…

36 λεπτά πριν

Οι Συμβουλές της ΩΡΛ: Αλλεργική ρινίτιδα… τι κάνω; … Της ιατρού Ελεονόρας Αβραμοπούλου

Η αλλεργική ρινίτιδα είναι μια φλεγμονώδης νόσος του ρινικού βλεννογόνου η οποία ξεκινά από μια…

6 ώρες πριν

Στα δίχτυα ψαρά της Νέας Κίου Άργους σαλάχι μεγάλου μεγέθους (βίντεο)

Σαλάχι έβγαλε με τα δίχτυα του ψαράς στην Νέα Κίο Άργους, η ψαριά είναι από…

17 ώρες πριν

Νέο Σχολείο Αργολίδας:4 υποτροφίες τριετούς διάρκειας σε μαθητές και μαθήτριες που αρίστευσαν

Το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, υποστηρίζοντας ενεργά την ιδέα της αριστείας, προσφέρει μετά από γραπτό διαγωνισμό 4…

22 ώρες πριν

ΔΕΔΔΗΕ Ναυπλίου: Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού

Την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριών ατόμων για την κάλυψη…

1 ημέρα πριν

Η Roiniotis-All About Wood αναζητά υπάλληλο για μόνιμη απασχόληση

Η Roiniotis-All About Wood αναζητά υπάλληλο για μόνιμη απασχόληση. Η επιχείρηση κατασκευής ξύλινων κατασκευών Roiniotis-All…

1 ημέρα πριν