Σύσκεψη ΕΛΜΕ και Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Αργολίδας στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου

- Advertisement -

Στον αέρα η μεταφορά μαθητών ,καμιά δέσμευση από την περιφέρεια

Στις 17/9/2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αργολίδας με τον Αντιπεριφερειάρχη κο Χειβιδόπουλο για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών του νομού από και προς το σχολείο τους.

- Advertisement -

Μία εβδομάδα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και το πρόβλημα  της μεταφοράς συνεχίζει να παραμένει άλυτο.Αιτία  είναι οι συνεχιζόμενες περικοπές από το κρατικό προυπολογισμό για τη μεταφορά των μαθητών. Κράτος και τοπική διοίκηση τσακίζουν το λαό με τη  φοροληστεία και δαπανούν τεράστια πόσα προς όφελος των ιδιωτικών εταιριών και των εργολάβων (βλέπε 1 εκατομμύριο ευρώ στη Πελοπόννησος ΑΕ) και κόβουν ακόμα τα στοιχειώδη για το λαό όπως η μεταφορά.

Στο μεταξύ τα ΚΤΕΛ Αργολίδας δηλώνουν ότι είναι ασύμφορη η μεταφορά των μαθητών με αποτέλεσμα  πολλοί μαθητές  να μη μπορούν να  πάνε στο σχολείο ή να επιβαρύνονται με το κόστος της μεταφοράς οι λαϊκές οικογένειες.

Kυβέρνηση , περιφέρεια  και ΚΤΕΛ κάνουν μπαλάκι τα παιδιά μας και το δικαίωμα τους να μετα- κινούνται δωρεάν. Αναλαμβάνουν τεράστια ευθύνη για όλο αυτό τον εμπαιγμό.

Οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ κατηγορηματικά δήλωσαν ότι η  μεταφορά των μαθητών θα έπρεπε να είναι ενταγμένη στη σχολική διαδικασία , καθώς για χιλιάδες μαθητές συνδέεται με το αν θα πάνε σχολείο ή όχι. Αυτό σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να είναι  προϊόν διαπραγμάτευσης με ιδιώτες και τουριστικά γραφεία ή ΚΤΕΛ, τα οποία φυσικά λειτουργούν με γνώμονα τα έσοδα που θα φτάσουν σε αυτά, με το επιχειρηματικό τους συμφέρον.

Το δικαίωμα κάθε παιδιού  να πάει σχολείο δεν πρέπει να είναι εξαρτώμενο  από το εάν το κέρδος ικανοποιεί τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων.

Καλούμε τους γονείς,τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς να διεκδικήσουν την απρόσκοπτη, ασφαλή και δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών από και προς τα σχολεία τους. Άμεση λύση και  δωρεάν  μεταφορά  με ασφάλεια όλων των μαθητών από και προς το σχολείο τους .

Καλούμε τους μαθητές , τους εκπαιδευτικούς , τους γονείς, στην σύσκεψη που διοργανώνουν ΕΛΜΕ και Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Αργολίδας ,στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου ώρα 7.00 το απόγευμα.

Π.Α.ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

 

 

Ναύπλιο 17/9/2018

- Advertisement -

________________