Εξιχνιάστηκαν 6 κλοπές πορτοφολιών στην Καλαμάτα – Συνελήφθησαν 4 άτομα

- Advertisement -

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 6 περιπτώσεις κλοπών πορτοφολιών, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.

- Advertisement -

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν στις 15.9.2018 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, δύο Έλληνες (ένας 29χρονος και μία 35χρονη), καθώς και δύο αλλοδαποί (ένας 58χρονος και μία 46χρονη, αντίστοιχα).

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας  από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, τους τελευταίους τέσσερις μήνες περίπου, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών πορτοφολιών από άτομα που βρίσκονταν στον χώρο της λαϊκής αγοράς, στην πόλη της Καλαμάτας. Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας, κατά το χρονικό διάστημα από την 26.5.2018 έως και 15.9.2018), στην Καλαμάτα, διέπραξαν 6 κλοπές, από όπου αφαίρεσαν ισάριθμα πορτοφόλια, που περιείχαν χρήματα, κάρτες τραπεζών, έγγραφα κ.ά., μέρος των οποίων βρέθηκε και αποδόθηκε.

Επιπλέον, οι ανωτέρω, σε δύο από τις προαναφερόμενες περιπτώσεις πραγματοποίησαν αναλήψεις από μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (Α.Τ.Μ.), χρησιμοποιώντας τις τραπεζικές κάρτες που είχαν αφαιρέσει.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 583,49 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 2.600 ΛΕΚ Αλβανίας, καθώς και 2 κινητά τηλέφωνα, ενώ κατασχέθηκε και 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 5.000 ευρώ, σύμφωνα με τους κατόχους των πορτοφολιών.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

- Advertisement -