Ο Γιάννης Πετρίδης αντί του Μιχ.Λαδένη στο Δημοτικό Ωδείο Άργους-Μυκηνών

- Advertisement -

Mετά το τέλος της πολύχρονης συνεργασίας του Δημοτικού Ωδείου Άργους-Μυκηνών με τον εξαιρετικό καθηγητή κιθάρας Μιχάλη Λαδένη, του οποίου η τεράστια μουσική και εκπαιδευτική προσφορά είναι γνωστή στην περιοχή μας, τη σκυτάλη παίρνει ένας σπουδαίος μουσικός.

- Advertisement -

 

“Είναι τιμή για το Ωδείο μας η συνεργασία με τον Γιάννη Πετρίδη”, σημειώνεται απο την διεύθυνση του Ωδείου, για την εξέλιξη αυτή.

Ο Γιάννης Πετρίδης, Solist κιθάρας, καθηγητής, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Stony Brook της Νέας Υόρκης, ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο και τη Λίζα Ζώη από όπου πήρε το δίπλωμά του με Ά βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Επίδοσης.

Στη συνέχεια, παρακολούθησε το μεταπτυχιακό τμήμα στο Royal Northern College of Music στο Manchester της Μ. Βρετανίας με τον Gordon Crosskey.
Για περισσότερο από 20 χρόνια εμφανίζεται σαν ντούο κιθάρας, με την Αλεξάνδρα Χριστοδήμου, έχοντας στο ενεργητικό τους μεταξύ άPων, συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καθώς και στο Προεδρικό Μέγαρο και εμφανίσεις με την Κρατική Ορχήστρα της Κύπρου.

Στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, μαζί με την Αλεξ. Χριστοδήμου, έχει επιδείξει σημαντικό ενδιαφέρον για τον εμπλουτισμό του ρεπερτορίου της κιθάρας μεταγράφοντας έργα μεταξύ των οποίων το “Rhapsody in blue” του Aμερικανού συνθέτη George Gershwin, το “Concerto in the Italian Style” του Johann Sebastian Bach καθώς και για τη διάδοση της ΕPηνικής μουσικής, περιλαμβάνοντας πάντα στο ρεπερτόριό τους έργα Ελλήνων συνθετών. Άξια αναφοράς είναι η μεταγραφή που εκπόνησαν στο έργο “Για μία μικρή λευκή αχιβάδα”
του Μάνου Χατζιδάκι, ηχογράφηση του οποίου περιλαμβάνεται στο CD “Master Class, Μισός Αιώνας Έλληνες Κιθαρίστες” (2005, Eros Music).

Έχει διδάξει στο Stony Brook University της Νέας Υόρκης, σαν βοηθός καθηγητή κιθάρας. Υπήρξε για σειρά ετών καθηγητής στο Κέντρο Μουσικών Σπουδών “ΦίSιππος Νάκας” και στο Εθνικό.

 

- Advertisement -

________________