Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑTo "Clopy-Paste" ανθεί και στο Ναύπλιο - Στο επίκεντρο φωτορεπόρτερ...

To “Clopy-Paste” ανθεί και στο Ναύπλιο – Στο επίκεντρο φωτορεπόρτερ…

Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί στο κύκλο των φωτορεπόρτερ από ένα αριθμό αυτών, που με την μέθοδο του “clopy-paste” γεμίζουν την αγορά με κλεμένες φωτογραφίες.

Οι κατ’ επίφαση αυτοί επαγγελματίες φωτορεπόρτερ παίρνουν φωτογραφίες από το facebook ή από διάφορες ιστοσελίδες, με λίγη επεξεργασία οικιοποιούνται και ρίχνουν στη συνέχεια στην αγορά κερδίζοντας χρήματα από την δουλειά και την έμπνευση άλλων.

Τελευταίο συμβάν στην Αργολίδα, όπου γνωστοί φωτορεπόρτερ πήραν φωτογραφίες γνωστού φωτογράφου, παραποίησαν τα χρώματα και τις πούλησαν σε γνωστό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την ίδια πράξη έχουν κάνει πολλές φορές και από διαφορετικούς φωτογράφους. Όλες τις φορές αποκρύπτοντας την πηγή. Αυτή την φορά όμως το θέμα πήρε έκταση. Κλήθηκε δικηγόρος και η υπόθεση έφτασε στο Πρακτορείο της Αθήνας, το οποίο αναγνώρισε την κλοπή. Έβγαλε από την συλλογή του την συγκεκριμένη φωτό και υποσχέθηκε ότι θα ληφθούν μέτρα.

Ταυτόχρονα η υπόθεση έχει φτάσει στην Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, οι οποίοι θα θέσουν το θέμα στο συμβούλιο τους. Σύμφωνα με πληροφορίες για τους συγκεκριμένους “αντιγραφείς” υπάρχουν αρκετές καταγγελίες και από το παρελθόν. Αυτή τη φορά όμως φαίνεται ότι έχουν στριμωχτεί στη γωνία…

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ