Συνάντηση Γκιόλα-Δήμου για περονόσπορο κι αποζημιώσεις αμπελουργών

- Advertisement -

Την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Αργολίδας, επισκέφθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, όπου είχε συνάντηση με τον προϊστάμενο της Δ/νσης, Δημήτρη Δήμου.

- Advertisement -

 

Το θέμα της συνάντησης αφορούσε στον «περονόσπορο», που φέτος έχει πλήξει τους αμπελώνες του Νομού και την αναγκαιότητα αποζημίωσης των αμπελουργών.

Η ασθένεια, όπως και από αγρότες είχε μεταφερθεί στον βουλευτή, αλλά και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του ΕΛΓΑ και του ΔΑΟΚ έχουν διαπιστώσει και εξακολουθούν να ελέγχουν και να προβαίνουν στον υπολογισμό, έχει ανέβει σε ποσοστό 80-90% στις περιοχές της Σκοτεινής- Αλέας και σε ποσοστό 50% στους αμπελώνες του Μαλανδρενίου και της Αλέας.

Η αποζημίωση που μπορεί να χορηγηθεί- σύμφωνα με την εκτίμηση του κ.Δήμου- έχει ως μοναδικό πόρο κάλυψης τα ΠΣΕΑ, οπότε προβλέπεται αποζημίωση ανά στρέμμα, μετά από την σχετική διαδικασία που θα εκκινήσει με πρωτοβουλία του ΕΛΓΑ και με ολοκληρωμένο φάκελο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στη διαδικασία αυτή, τόσο οι Υπηρεσίες του ΔΑΟΚ, όσο και ο βουλευτής εκδήλωσαν την κοινή απόφασή τους να συντονίσουν τις ενέργειές τους, ώστε να συντελεσθούν στο συντομότερο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα οι αποζημιώσεις των παραγωγών”.

 

- Advertisement -

________________