Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΛΑΚΩΝΙΑΕντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στη Λακωνία

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στη Λακωνία

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίσθηκε σε αγροτική περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης, ένας 38χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Ειδικότερα, το βράδυ της 7.9.2018, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση, σε αγροτική περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Σπάρτης, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά 20 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,4 έως 2,1 μέτρα περίπου, τα οποία τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση. Το απόγευμα της  8.9.2018, στο χώρο της φυτείας προσήλθε ο 38χρονος, προκειμένου να την φροντίσει και συνελήφθη, ενώ τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Όπως προέκυψε, ο 38χρονος είχε παγιδεύσει το μονοπάτι που οδηγούσε στο χώρο της φυτείας, τοποθετώντας αυτοσχέδιο πυροδοτικό μηχανισμό, ο οποίος αποτελούνταν από πυροσωλήνα (κάννη) που έφερε φυσίγγιο και επικρουστήρα και πυροδοτούνταν με την ακούσια παράσυρση σχοινιού, που ήταν κατάλληλα προσδεδεμένο σε σταθερά σημεία (δέντρα).

Στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα περίστροφο, πλήρες φυσιγγίων, ένα στιλέτο, ένας σουγιάς και δύο φυσίγγια, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης, βρέθηκαν συνολικά και επίσης κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -25,2- γραμμαρίων,
  • τσιγαριλίκι κάνναβης,
  • -2- μαχαίρια,
  • -2- αεροβόλα πιστόλια,
  • -5- φυσίγγια,
  • αυτοσχέδιο μονόκαννο πυροβόλο όπλο και
  • κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ