Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕγκαινίασε την 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Πρωθυπουργός

Εγκαινίασε την 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εγκαινίασε σήμερα τη μεγαλύτερη ΔΕΘ των τελευταίων 20 ετών, τουλάχιστον σε επίπεδο εκθετών, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα, «ιστορική».

 

“Είναι η πρώτη ΔΕΘ μετά από 8 ολόκληρα χρόνια που μπορούμε πια να σχεδιάσουμε, να οραματιστούμε την Ελλάδα της επόμενης μέρας όπως εμείς επιθυμούμε στο πλαίσιο βέβαια το δημοσιονομικό που έχουμε αποφασίσει. Είναι η πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια που ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης και αυτό είναι νομίζω μια σημαντική στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το όραμά του για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία είναι να αποτελέσει την καρδιά της βιομηχανικής και οικονομικής ανασυγκρότησης και η Θεσσαλονίκη να γίνει η καρδιά της βαλκανικής συνανάπτυξης.

Ακόμη, σημείωσε πως η υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών θα δώσει την ευκαιρία στη Θεσσαλονίκη να αναπτυχθεί σε μια διαφορετική κατεύθυνση κα να γίνει η πραγματική οικονομική και εμπορική πρωτεύουσα των Βαλκανίων.

Εξέφρασε τη συμφωνία του με το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ που παρουσίασε ο πρόεδρός της Τάσος Τζήκας, το οποίο έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το 2026, όταν θα συμπληρωθούν τα 100 χρόνια της ΔΕΘ.

Ο κ. Τσίπρας το βράδυ στις 7, θα μιλήσει στην τελετή εγκαινίων στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης». Την ίδια ώρα έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο για τη Μακεδονία,όπου οι πολίτες θα διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ