Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΛΙΔΑ: Συναντώντας την τοπική παράδοση με την κινητή βιβλιοθήκη του«ΠΑΛΑΜΗΔΗ»

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Συναντώντας την τοπική παράδοση με την κινητή βιβλιοθήκη του«ΠΑΛΑΜΗΔΗ»

Μπορεί οι κινητές βιβλιοθήκες να μην αποτελούν παράδοση στη χώρα μας, όταν όμως μια από αυτές συναντήσει την τοπική παράδοση, τότε το αποτέλεσμα είναι άκρως συμβολικό και πολλαπλά ωφέλιμο για όλους.

Η εξόρμηση στην αργολική επαρχία στα πλαίσια των «Δρόμων Πολιτισμού» της Π. Ε. Αργολίδας διακόπηκε, όπως και πολλές άλλες εκδηλώσεις, μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Όμως η υπόσχεση των συναντήσεων έπρεπε να τηρηθεί και πήραμε ξανά τους δρόμους για τα ορεινά και τα πεδινά του Νομού με πρώτη στάση την Προσύμνη και τις Λίμνες. Φημισμένα αρβανιτοχώρια με πλούσια παράδοση, για την οποία μιλήσαμε με τους κατοίκους προτρέποντας μικρούς και μεγάλους να συνδεθούν με την βιβλιοθήκη.

Στις Λίμνες η παρουσία της βιβλιοθήκης συνδυάστηκε με τη μεγάλη μουσικο-χορευτική γιορτή του χωριού που διατηρεί ακόμη την αρβανίτικη διάλεκτο. (Παραδοσιακή ορχήστρα του Γ. Δαλιάνη: Κλαρίνο: Γιώργος Δαλιάνης, Νίκος Δαλιάνης
Λαούτο: Αντώνης Κουτελιέρης
Βιολί: Χρήστος Δαλιάνης
Κρουστά: Αλέκος Σταματόπουλος
Φωνή: Διαμαντής Ρουμελιώτης, Ελένη Χρήστου)

Gepostet von Georgios Kondis am Samstag, 8. September 2018

 

Ο πλούτος της παράδοσης ενός τόπου και ο πλούτος μιας βιβλιοθήκης αποτελούν μέρος της ίδιας πολιτισμικής ενότητας και η αναθέρμανση της σχέσης μας με το βιβλίο μπορεί να βοηθήσει στη συντήρηση και την ανάπτυξή της.

Γιώργος Κόνδης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ