Προέβαλαν την φυσική ομορφιά της Λακωνίας στην «Tour Natur 2018»

- Advertisement -

Επιτυχημένη κρίνεται η συμμετοχή του Δήμου Σπάρτης στη διεθνή τουριστική έκθεση Περιπατητικού Τουρισμού «Tour Natur 2018»,  η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας από 31 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου.  

- Advertisement -

 

Η Tour Natur είναι η μοναδική έκθεση στην Γερμανία που απευθύνεται άμεσα σε εξειδικευμένο κοινό το οποίο  συνδυάζει τις διακοπές του με την πεζοπορία και άλλες υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες. Εκτιμάται ότι φέτος περισσότεροι από 50.000 επισκέπτες πέρασαν από την έκθεση, στην οποία πήραν μέρος περίπου 5000 ταξιδιωτικοί προορισμοί απ’ όλο τον κόσμο και 275 εκθέτες. Πάνω από το 90% των επισκεπτών είναι ιδιώτες οι οποίοι προσέρχονται στην έκθεση για να ενημερωθούν και  να αποφασίσουν για τις επόμενες διακοπές τους.

Η συμμετοχή του Δήμου Σπάρτης στην έκθεση έγινε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος τουριστικής προβολής του και της στρατηγικής του για ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Ο Δήμος Σπάρτης συμμετείχε στην έκθεση με δικό του stand μέσα στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σημαντική ήταν η υποστήριξη της συμμετοχής από το Ελληνικό Προξενείο στο Ντίσελντορφ.

Το Δήμο Σπάρτης εκπροσώπησαν ο αντιδήμαρχος κ. Γ.Κονίδης και το μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης κ.Θωμάς Δούρος.  Οι εκπρόσωποι του Δήμου ενημέρωσαν τους επισκέπτες της έκθεσης  προσφέροντάς τους το κατάλληλο έντυπο υλικό στη γερμανική γλώσσα και ήρθαν σε επαφή με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του πεζοπορικού και φυσιολατρικού τουρισμού προβάλλοντας τη  φυσική ομορφιά, τα περιπατητικά μονοπάτια και τις μοναδικές δυνατότητες που προσφέρει η περιοχή μας για υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες.

Η συμμετοχή του Δήμου Σπάρτης σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, θα συνεχιστεί έως το τέλος του έτους.

 

- Advertisement -

________________