Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήO CHEF ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ...Απλή συνταγή για παραδοσιακά και νόστιμα τηγανόψωμα…ότι πρέπει για σχολικό σνακ

Απλή συνταγή για παραδοσιακά και νόστιμα τηγανόψωμα…ότι πρέπει για σχολικό σνακ

Σαν τα τηγανόψωμα της γιαγιάς δεν έχει. Οι γιαγιάδες ξέρουν καλά από φύλλο και ζύμη και οι πίτες τους είναι απλά θεϊκές.

Ακόμα και για τα τηγανόψωμα έχουν το δικό τους τρόπο να τα φτιάχνουν και να τα κάνουν πεντανόστιμα και αφράτα. Μπορούμε και εμείς, όμως, να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε με μια κλασσική παραδοσιακή συνταγή. Μπορεί να μην έχει βάλει το χέρι της η γιαγιά, αλλά σίγουρα και εμείς κάτι ξέρουμε να κάνουμε.

Για να δούμε τι θα χρειαστούμε

Υλικά

½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κ.σ. ξύδι
2 κ.σ. λάδι
1 ½ κούπα χλιαρό νερό
Αλάτι
½ κιλό φέτα σε τρίμματα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε στο μίξερ –ή πολύ καλά με τα χέρια- τα όλα τα υλικά εκτός απο τη φέτα και το ελαιόλαδο, ώσπου να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα τοιχώματα του κάδου. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε εκτός ψυγείου για 20 λεπτά.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης, στο μέγεθος που επιθυμούμε και σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε με πλάστη το φυλλαράκι μας. Όχι όμως πολύ λεπτό, για να μην ξεχειλίσει το τυράκι κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.
Πασπαλίζουμε με φέτα, φέρνουμε τις άκρες του στο κέντρο και ξαναπερνάμε με τον πλάστη μια φορά, ώστε να ισιώσει η επιφάνειά του.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, λίγα λεπτά έως ότου ροδίσουν και οι δυο πλευρές.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ