Εξιχνιάστηκαν κλοπές και απόπειρες σε Λακωνία και Κορινθία

- Advertisement -

Σε συνέχεια των από 27.6.2018 και 4.7.2018 δελτίων Τύπου της Γ.Α.Δ/νσης Πελοποννήσου, που αφορούσαν τη σύλληψη δύο αλλοδαπών και την εξιχνίαση δεκατεσσάρων 14 περιπτώσεων κλοπής και απόπειρας κλοπής, συμπληρωματικά εξιχνιάστηκαν ακόμη εννέα περιπτώσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής, στο Γύθειο και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας.

- Advertisement -

 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Αρεόπολης σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, οι δυο αλλοδαποί (31χρονος και 43χρονος) από την 31.5.2015 έως και την 14.3.2018, στο Γύθειο και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, διέπραξαν ακόμη τρεις περιπτώσεις κλοπής και έξι περιπτώσεις απόπειρας κλοπής σε οικίες και καταστήματα, από όπου αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά.

Η σχηματισθείσα δικογραφία, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γυθείου, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από τα Αστυνομικά Τμήματα Αρεόπολης και Γυθείου.

 Κορινθία

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία περίπτωση ληστείας κι επτά περιπτώσεις κλοπών σε βάρος αλλοδαπών , σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται 5 αλλοδαποί (4 άνδρες ηλικίας από 39 έως 47 ετών και μια 38χρονη). Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και μετά από αξιοποίηση στοιχείων εξακριβώθηκε, ότι οι ανωτέρω την 21.7.2018 με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από αλλοδαπή πορτοφόλι που περιείχε χρήματα και έγγραφα. Όπως επιπλέον προέκυψε, οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από 23.7 έως και 11.8.2018, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων, σε επτά περιπτώσεις, αφαίρεσαν από ισάριθμους αλλοδαπούς, πορτοφόλια που περιείχαν χρήματα, έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -4.000- ευρώ , σύμφωνα με τους κατόχους τους.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

 

- Advertisement -

________________