Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑ«Μπήκαν οι βάσεις για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου, την εδραίωση της έδρας...

«Μπήκαν οι βάσεις για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου, την εδραίωση της έδρας στην Τρίπολη”

Μετά την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη (30/08) με κύριο θέμα την οριστική παραχώρηση των κτηρίων του πρώην Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Δημήτρης Παυλής παραχώρησε συνέντευξη στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, δίνοντας όλες τις λεπτομέρειες για όσα ειπώθηκαν.

 

Ο δήμαρχος Τρίπολης αναφέρθηκε εκτενώς στα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση, τονίζοντας την ανάγκη παρεμβάσεων από την πλευρά του Δήμου, με στόχο την αναβάθμιση της πόλης. «Πρέπει να παρεμβαίνουμε, όπου χρειάζεται, να στηρίζουμε τέτοιες δράσεις αναπτυξιακές για να ισχυροποιήσουμε την θέση της Τρίπολης. Δεν μπορεί, να υποβαθμίζεται η πόλη μας. Η ανάπτυξη του πανεπιστημίου και του νοσοκομείου θα συνεισφέρουν στο να γίνει η Τρίπολη μια πραγματική πρωτεύουσα»,δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ.Παυλής, ενώ αναφερόμενος στην ενίσχυση του Πανεπιστημίου με υποδομές και την περαιτέρω αναβάθμιση του, που έχει πλέον δρομολογηθεί, υπογράμμισε την σημαντική συμβολή του Δήμου Τρίπολης προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς όπως ανέφερε η Δημοτική Αρχή παρουσίασε το συγκεκριμένο θέμα ενώπιον του πρωθυπουργού στο αναπτυξιακό συνέδριο, όπου και υπήρξε και η δέσμευση του κ.Τσίπρα.

Σημαντική ήταν η δέσμευση του Υπουργείου Υγείας για την γρήγορη μετεγκατάσταση της Ψυχιατρικής Κλινικής στο νέο κτήριο του νοσοκομείου Τρίπολης και την άμεση μεταφορά των περιστατικών που νοσηλεύονται στο Ψυχιατρείο, προκειμένου να αποδεσμευτεί το κτίριο και να περάσουμε στο στάδιο της υλοποίησης

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Τρίπολης: «Βρέθηκε η χρυσή τομή, στο πως πρέπει να προχωρήσουμε. Πέρασαν κάποιοι μήνες, αλλά εγώ δεν ήθελα να μείνουμε στις εξαγγελίες. Έπρεπε να προχωρήσουμε, για να ικανοποιηθούν αυτά τα πάγια αιτήματα. Η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε, για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, αυτό της υλοποίησης»,

Οι κτηριακές υποδομές που θα παραχωρηθούν από το Υπουργείο Υγείας και θα αποδεσμευθούν από τις δομές του Ψυχιατρείου, θα χρησιμοποιηθούν ενδεχομένως για φοιτητική εστία, που αποτελεί εδώ και χρόνια αίτημα του Πανεπιστημίου, καθώς και γραφεία για τους διοικητικούς υπαλλήλους, ενώ σχεδιάζεται να μεταφερθούν στην πόλη μας και νέες σχολές ισχυροποιώντας την Τρίπολη ως έδρα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Για τις παρεμβάσεις και την παράδοση – μεταβίβαση των υποδομών ο Δήμαρχος Τρίπολης έκανε γνωστό πως: Πρέπει να γίνει μια μελέτη για τις παρεμβάσεις που χρειάζονται στις κτιριακές δομές και ο δήμος θα μεσολαβήσει, για να γίνει. Στόχος είναι το πολύ σε πέντε μήνες, να έχει ολοκληρωθεί και η μεταβίβαση. Από σήμερα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την υλοποίηση αυτού του στόχου. Ο χώρος αυτός έπρεπε να αξιοποιηθεί, για να μπορέσει να επεκταθεί το πανεπιστήμιο».

«Το αρχαιολογικό μουσείο θα μεταφερθεί από το Υπουργείο Υγείας που έχει σήμερα την ευθύνη στο Υπουργείο Πολιτισμού. Μέσα σε ένα μήνα θα έχουν παρθεί αποφάσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Όταν αλλάξει αυτό θα μπορέσουν να γίνουν και παρεμβάσεις. Το μουσείο θα αναβαθμιστεί, θα προβληθεί περισσότερο και έτσι θα αυξηθεί και η επισκεψιμότητα στην πόλη μας. Επιπλέον πρέπει να ξέρετε πως προωθούμε και την συνολική ανάπλαση της περιοχής έξω από το μουσείο».

Για το έργο της λίμνης Τάκα ο κ.Παυλής δήλωσε: “Με την πίεση που έχουμε ασκήσει και τις επαφές, που έκανα προσωπικά και με τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για το θέμα αυτό, σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις. Για εμάς και την κυβέρνηση είναι έργο πρώτης προτεραιότητας. Σε ένα με δυο μήνες θα έχουμε και τις επίσημες ανακοινώσεις στην Τεγέα από την νέα ηγεσία του Υπουργείου”, ενώ ξεκαθάρισε για πολλοστή φορά πως είναι επιτακτική ανάγκη, να “αγωνίζονται” όλοι μαζί για την υλοποίηση τέτοιων μεγάλων έργων που δίνουν λύσεις σε προβλήματα των πολιτών.“Όλοι μαζί πρέπει να αγωνιζόμαστε για να υλοποιούνται τέτοια έργα. Τα έργα αυτά είναι πάνω από πρόσωπα και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνονται αντικείμενο κομματικής εκμετάλλευσης” δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ