Στις 22 Αυγούστου σε μια καφετέρια της Κοιλάδας έγινε μια σημαντική παρουσίαση των εργασιών στην βυθισμένη πολιτεία του Λαμπαγιανά. Πολιτεία που συνδέεται με το γειτονικό Φράγχθι (απο το 2009 το σχετικο ιστολογιο με αναρτήσεις) αν και αναφέρεται σε μια εποχή μετλα την εγκατάλειψη του σπηλαίου, γύρω στο 3.000 πκε (εποχή πυραμίδων Αιγύπτου, έπος Γκιλγκαμες Βαβυλωνίας).
Απο εκπροσώπους μόνο ο κ Γιώργος Γαβρήλος-περιφερειακός σύμβουλος εκλεγμένος με την παράταξη “Πελοποννησος Πρωτα”. Ούτε δήμαρχοι νυν και πρωην, ούτε εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων και εκπρόσωποι συλλόγων, ούτε πλήθος κόσμου. Λίγοι και μετρημένοι, περισσότερες κυρίες, ελάχιστοι κύριοι.
Λιτή η πρόσκληση στο ΦΒ απο τον Σύλλογο Φράγχθι: Η ομάδα αρχαιολόγων, η οποία πραγματοποιεί υποθαλάσσιες έρευνες στην περιοχή του Σπηλαίου Φράγχθι, προσκαλεί όλους σε εκδήλωση-συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Αυγούστου 2018 και ώρα 19:00 στο Retro Cafe στην Κοιλάδα Αργολίδος.
Στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η πορεία των ερευνών, ενώ θα συζητηθούν οι προοπτικές ανάδειξης και διαχείρισης αυτού του παγκοσμίου ενδιαφέροντος και βεληνεκούς μνημείου.
Με το πέρας της παρουσίασης θα λάβει χώρα στρογγυλή τράπεζα όπου οι αρμόδιοι επιστήμονες θα δεχθούν τις ερωτήσεις σας σχετικά με όλες τις πτυχές και παραμέτρους, επιστημονικές και μη, γύρω από την αρχαιολογική αυτή ανακάλυψη. Παρακαλούμε όπως σημειωθεί ότι η παρουσίαση θα γίνει στα ελληνικα και οι δύο ομιλητές θα είναι οι κάτωθι επιστήμονες αρχαιολόγοι: Julien Beck και Αντιγόνη Λασκαρίδη”.
Ακούσαμε την κ.Αντιγόνη Λασκαρίδη να μας περιγράφει παραστατικά την εξέλιξη των εργασιών, τις δυσκολίες και πώς αντιμετωπιζόταν η σπουδαιότητα των ευρημάτων. Ηταν πραγματικά μια καταπληκτική παρουσίαση για εμας τους μη ειδικούς, που τεκμηριώθηκε και με την τοποθέτηση της κ Αντυ Σενή, που είναι ειδική στην χαρτογράφηση του χώρου.
Ο κ.Ζουλιέν Μπεκ παρακολουθούσε τις ομιλίες και παρενέβαινε όποτε χρειαζόταν.
Θαύμασα το χιούμορ και την ευγένεια της κ Λασκαρίδου (οταν μάλιστα κάτοικος της περιοχής την διέκοπτε συνεχώς με ερωτήσεις και παρατηρήσεις πάνω σε οσα έλεγε).
Με διαφάνειες μας έδειξαν την μέχρι σήμερα εξέλιξη των εργασιών που αφήνει πολλές ελπίδες για ακόμα περισσότερες ανακαλύψεις και πιθανά για μελλοντικά ευρήματα και στην ξηρά.
Θυμίζω πως στην περιοχή υπάρχει πύργος, που όπως μας είπε η κ.Λασκαρίδου, δεν εχει χρονολογηθεί με ακρίβεια.
*Το δημοσίευμα υπάρχει στο μπλογκ “Παράθυρο στον κόσμο” , του Μάκη Κατσαϊτη.
Ο Δήμος Άργους Μυκηνών σημειώνει σε ανάρτησή του –πρόσκληση προς όλους ότι: «τα Χριστούγεννα είναι…
Ιστορική στιγμή για την πόλη του Ναυπλίου. Στη πρώτη Πρωτεύουσα της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε το πρώτο…
Ο Πρόεδρος κ. Φώτιος Δαμούλος τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό του Επιμελητηρίου…
Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο εμφανίστηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1833, όταν το έφερε Όθωνας, στολίζοντας…
Τα Χριστούγεννα η εορτή της ανάμνησης της γεννήσεως του Ιησού Χριστού δηλαδή, αποτελούν την μεγαλύτερη…
Η νέα χρονιά να φέρει Ελπίδα , Αισιοδοξία , Υγεία και Αγάπη. Καλά Χριστούγεννα και…