Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟι Ευρωπαίοι δεν αλλάζουν ώρα (βίντεο)

Οι Ευρωπαίοι δεν αλλάζουν ώρα (βίντεο)

Ο χρόνος κυλά πλέον αντίστροφα για την Ενωμένη Ευρώπη ώστε να μην αλλάξουν άλλη φορά οι δείκτες του ρολογιού και να μην μετακινηθούν σε χειμερινές ενδείξεις.

Στις Βρυξέλλες όλα μοιάζουν με μία τυπική διαδικασία επικύρωσης, που θα λάβει μάλιστα την μορφή του επείγοντος μετά την θέληση των πολιτών επί του ζητήματος.

«Το Κολλέγιο των Επιτρόπων διεξήγε μία πολιτική συζήτηση για την θερινή ώρα κι αποφάσισε να υποβάλει πρόταση στο Ευρωκοινοβούλιο και το Συμβούλιο ώστε να τροποποιηθεί η υφιστάμενη συμφωνία για την αλλαγή της ώρας», ανέφερε ο Αλεξάντερ Βινστερστάιν, εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Σε ποσοστό 80% οι Ευρωπαίοι πολίτες τάχθηκαν κατά των αλλαγών της ώρας.

«Προτιμών όταν υπάρχει περισσότερο φως τα απογεύματα. Μπορείς να εκμεταλλευθείς το ημερήσιο φως κι αυτό είναι καλό», λέει κάτοικος του Παρισιού.

«Ανέκαθεν μου άρεσε η θερινή ώρα. Θα έπρεπε να είχαμε περισσότερο χρόνο για τον εαυτό μας κι αυτό είναι η θερινή ώρα. Αλλά εν γένι η Ε.Ε. θα έπρεπε να ανησυχεί περισσότερο για πιο σημαντικά ζητήματα», λέει ο Τόμας Μιλανόφσκι, που ζει στο Βερολίνο.

Ωστόσο η Φινλανδία έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα το εφαρμόσει επικαλούμενη έρευνες για πιθανές διαταραχές στον πληθυσμό.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ