Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΠροκήρυξη νέων έργων και υπογραφή τριών συμβάσεων από την ΚΤΥΠ ΑΕ

Προκήρυξη νέων έργων και υπογραφή τριών συμβάσεων από την ΚΤΥΠ ΑΕ

Η εταιρεία Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ) ΑΕ ανακοινώνει την προκήρυξη διαγωνισμών για τρία νέα έργα, συνολικής αξίας 2.363.214,49 ευρώ καθώς και την υπογραφή τριών συμβάσεων έργων, συνολικού προϋπολογισμού 598.984,16 ευρώ.

Μεταξύ των νέων έργων που προκηρύσσονται, περιλαμβάνεται η ολοκλήρωση της νέας Ελληνικής Πρεσβείας και της Πρεσβευτικής Κατοικίας στο Βερολίνο, καθώς και έργα που θα αναβαθμίσουν και θα εκσυγχρονίσουν τις υποδομές και τις υπηρεσίες του Τζάνειου Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά.

Πιο συγκεκριμένα, η ΚΤΥΠ προκήρυξε την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018, τρεις διαγωνισμούς  για την ανάθεση των εξής έργων:

1) “Κατασκευή του κτιρίου στέγασης Ελληνικής Πρεσβείας και Πρεσβευτικής Κατοικίας στο Βερολίνο -(Φάση Αποπεράτωσης).

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 900.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ.  Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής προσφορών ορίζεται η 24η Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 10.00 πμ. Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 28 Σεπτεμβρίου 2018. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε εκατόν είκοσι (120) ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

Το έργο περιλαμβάνει τις εργασίες αποπερατώσεων και τελειωμάτων οικοδομικών, καθώς και την εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Η κατασκευή της Ελληνικής Πρεσβείας και της Πρεσβευτικής Κατοικίας στο Βερολίνο είχε δημοπρατηθεί το 2010, ωστόσο οι εργασίες διακόπηκαν το 2014 λόγω έκπτωσης του αρχικού αναδόχου και έως τότε, είχαν προχωρήσει σε πολύ μεγάλο ποσοστό υλοποίησης.

2) “Αναδιαρρύθμιση-ανακαίνιση χώρων Β’ ορόφου κεντρικού κτιρίου, για την εγκατάσταση καρδιολογικού τμήματος, αιμοδυναμικής μονάδας και εργαστηρίων κόπωσης και υπερήχων στο Γ.Ν. Πειραιά “Τζάνειο” – Ολοκλήρωση οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών”.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.425.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ. Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής προσφορών ορίζεται η 1η Οκτωβρίου 2018 και ώρα 10.00 πμ. Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου 2018. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε διακόσιες εβδομήντα (270) ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

Το έργο στοχεύει στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υποδομών και των  παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου.

3) “Εξωτερικές επεμβάσεις επισκευής με χρήση ικριωμάτων χωρίς τροποποίηση του φέροντα οργανισμού στην ιδιοκτησία ΚΤΥΠ ΑΕ στην οδό Ι. Δραγούμη, (πρώην Μπέζας) στη Θεσσαλονίκη”.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 38.214,49 ευρώ και χρηματοδοτείται από τις πιστώσεις του Τακτικού Προϋπολογισμού της ΚΤΥΠ ΑΕ. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 17 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 10.00 πμ. Το άνοιγμα των προσφορών θα πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου 2018.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται ογδόντα (80) ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

 

Επιπρόσθετα, η ΚΤΥΠ ΑΕ προχώρησε στην υπογραφή τριών νέων συμβάσεων έργων.  

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 υπογράφηκαν οι συμβάσεις για την κατασκευή των έργων:

Α) “Πρωτοδικείο, Εισαγγελία Πρωτοδικών-Αθηνών, Αντικατάσταση, Επισκευή, Συντήρηση των Εξωτερικών Παραθύρων των Κτιρίων 2,3,4,5,6,7 και 8 και Επισκευή Δωμάτων Κτιρίων 2,3,4,5,7,8 και 9 (Πρώην Ευελπίδων)”, με προϋπολογισμό 409.853,12 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από τις πιστώσεις του Ταμείου Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ) και με συνολική προθεσμία διακοσίων εβδομήντα (270) ημερών για την ολοκλήρωση του.

Β) “Αποκατάσταση – Στεγάνωση στέγης Γυμνασίου – Λυκείου Καρδαμύλης Μεσσηνίας”, με προϋπολογισμό 181.691,04 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από πιστώσεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και με συνολική προθεσμία ενενήντα (90) ημερών για την ολοκλήρωση του.

Οι συμβάσεις υπογράφηκαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ ΑΕ, Γιάννη Χαρωνίτη, παρουσία της Αντιπροέδρου της Εταιρείας, Στέλλας Πολίτου. 

Επιπλέον, την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018, υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο “Σύνταξης  Επιμετρήσεων των εργασιών “Ύδρευσης, Αποχέτευσης και Κλιματισμού των ορόφων 1 έως 7 του Κτιρίου 2 καθώς και των ορόφων 2-5-7 του Κτιρίου 3 του έργου “Αναδιαρρύθμιση του υπάρχοντος κτιρίου MPC για τη στέγαση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης” με προϋπολογισμό 7.440 ευρώ.

Η σύμβαση υπογράφηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ ΑΕ, παρουσία του Προέδρου της Εταιρείας, Γιώργο Μπιτάκο και της Αντιπροέδρου Στέλλας Πολίτου

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ