Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΔωρεάν διάθεση του Windows 95 σε MacOS, Linux και Windows

Δωρεάν διάθεση του Windows 95 σε MacOS, Linux και Windows

Τα Windows 95 επιστρέφουν ως δωρεάν εφαρμογή για υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα MacOS, Linux και Windows. 

Όπως όλα δείχνουν, υπάρχουν πολλοί developers που εξακολουθούν να αγαπούν το… αρχαίο αυτό λειτουργικό σύστημα της Microsoft και το φέρνουν ξανά στο προσκήνιο ως ανεξάρτητη εφαρμογή. Σύμφωνα με το ZD Net, o ανεξάρτητος προγραμματιστής Felix Rieseberg είναι εκείνος που ανέλαβε να νεκραναστήσει το εν λόγω λειτουργικό σύστημα με τη μορφή μίας ανεξάρτητης εφαρμογής για υπολογιστές Mac, Linux ή Windows. To αρχείο εγκατάστασης των Windows 95 μπορεί να το κατεβάσει κανείς από το GitHub, με το συνολικό του όγκο να μην ξεπερνά τα 130 ΜΒ.

Με τη βοήθεια της εφαρμογής αυτής, μπορεί κανείς να τρέξει τις εκδόσεις του WordPad, του Microsoft Paint και του Minesweeper, ενώ δεν είναι εφικτό να τρέξει κανείς μέσω της εφαρμογής τον Internet Explorer. Παρόλα αυτά, είναι εφικτό να τρέξει κανείς κάποια από τα παιχνίδια του παρελθόντος, όπως είναι το Doom, ένας τίτλος που έχει παραδοσιακά τους δικούς του φίλους.

Το καλό για τους νοσταλγούς της παλιάς τεχνολογίας είναι ότι η εφαρμογή δεν καταναλώνει περισσότερα από 200 ΜΒ μνήμης RAM, ενώ προσφέρει και τη δυνατότητα της επανεκκίνησης σε περίπτωση που εμφανιστεί το οποιοδήποτε πρόβλημα στη λειτουργία της.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ