Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΒγάζουν τις καμένες νταλίκες από το «Βενιζέλος»

Βγάζουν τις καμένες νταλίκες από το «Βενιζέλος»

Να προσεγγίσουν την κύρια εστία της φωτιάς κατάφεραν σήμερα το πρωί οι πυροσβέστες, στην τιτάνια μάχη που δίνουν με τον καπνό, τη φωτιά και τις συνθήκες που επικρατούν στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η εστία που σιγοκαίει ακόμη, κατά ορισμένες πληροφορίες, βρίσκεται στην αριστερή πλευρά, κοντά στην πλώρη, στο τρίτο γκαράζ του πλοίου. 

Οι πυροσβέστες έκαναν τρύπες στα πλαϊνά του πλοίου προκειμένου να ρίχνουν αφρό για να σβήσουν τη φωτιά, μιας και αντιμετώπιζαν τεράστιες δυσκολίες στο να προσεγγίσουν την εστία της φωτιάς. 

Τόσο το γεγονός ότι υπήρχαν μέσα φορτωμένα αυτοκίνητα και νταλίκες, όσο και το ότι το πλοίο μετά από τόσες ώρες που σιγόκαιε η φωτιά είχε μετατραπεί σε καμίνι με θερμοκρασίες που έφθαναν τους 500 βαθμούς Κελσίου, εμπόδιζαν τους πυροσβέστες να προσεγγίσουν την κύρια εστία της φωτιάς. 

Σήμερα, τα κατάφεραν, αφού και το πρωί έκοψαν μια βαριά σιδερένια πόρτα του ενός τόνου, στο εσωτερικό του πλοίου, και αφού έβγαλαν και αρκετά από τα οχήματα που βρίσκονταν στο γκαράζ. 

Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες παρακάτω, κάποια από τα οχήματα στο εσωτερικό του πλοίου καταστράφηκαν εντελώς. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που δείχνουν τα τζάμια κάποιων φορτηγών να έχουν… λιώσει. 

Μάλιστα, βγάζοντας κάποια από τα φορτηγά, το πλοίο άρχισε να παίρνει τα… ίσια του σε σχέση με την κλίση των 6 μοιρών που είχε πάρει. 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ