Ξεκινούν την Παρασκευή οι εκδηλώσεις “Ναυτική Ναυπλιάδα 2018”

- Advertisement -

Τα δύο τελευταία χρόνια οι εκδηλώσεις της «ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ» καθιερώθηκαν ως θεσμός στην συνείδηση των Ναυπλιέων και των επισκεπτών της πόλης. Η «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ 2018» θα αποτελέσει ένα ακόμα σημαντικό γεγονός για την πολιτιστική ζωή του Ναυπλίου.

- Advertisement -

 

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν επίσημα την Παρασκευή 31 Αυγούστου  και τα εγκαίνια της «ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ 2018» θα πραγματοποιηθούν στις 8μμ στον χώρο του παλαιού Τελωνείου Ναυπλίου, ο οποίος θα είναι και ο κεντρικός χώρος έκθεσης έργων ζωγραφικής συμπολιτών μας καλλιτεχνών.

Στις 9μμ το βράδυ της Παρασκευής, μετά τα επίσημα εγκαίνια της «ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ 2018» θα πραγματοποιηθεί στο «Π» του λιμανιού μουσική συναυλία με την Πένυ Ξενάκη και την Μαρία Κανελλοπούλου με τίτλο «Κάτω απ΄ το φως των τραγουδιών». Οι καλλιτέχνιδες, μαζί με δύο χαρισματικούς μουσικούς θα παρουσιάσουν μια παράσταση με τραγούδια από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, δεμένα αριστοτεχνικά και στοχεύοντας την ψυχή μας.

Το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου  και ώρα 11.30πμ θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του παλαιού Ναυτικού Ομίλου Ναυπλίου αγώνες υδατοσφαίρισης των νεαρών αθλητριών και αθλητών του Ν.Ο.Ν. Κάθε  αθλητής θα λάβει το αναμνηστικό του μετάλλιο για να θυμάται την τιμή που προσέφερε και την τιμή που τού προσέφερε η «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ 2018».
Το βράδυ του Σαββάτου και ώρα 9μμ θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του “Π” μουσική συναυλία χορωδιών υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Παναγή Μπαρμπάτη. Η συναυλία φέρει τον τίτλο «Η Ελλάδα τραγουδά Μίκη» και θα συμμετάσχουν περίπου 140 χορωδοί από την δημοτική και νεανική χορωδία του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου, από την δημοτική χορωδία Επιδαύρου, από το γυναικείο φωνητικό σύνολο «Συμφωνία», από την δημοτική χορωδία San Giacomo Κερκύρας, από την χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης και από την χορωδία Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών. Οι χορωδίες θα πλαισιωθούν από την συμφωνική μαντολινάτα Ελλάδας.

Το βράδυ της Κυριακής 2 Σεπτεμβρίου  θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις της «ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ 2018» στο «Π» του λιμανιού.

Το πρόγραμμα θα αρχίσει στις 8μμ με ομιλίες και ρίψη στεφάνου στην θάλασσα από τον λιμενάρχη Ναυπλίου, με χορούς από την χορευτική ομάδα των Φίλων του Π.Λ.Ι., με το θεατρικό δρώμενο «Παλαμήδης», με την «βαρκαρόλα» που θα παρουσιάσουν οι ερασιτέχνες αλιείς, με την Κερκυραϊκή χορωδία «San Giacomo» που θα τραγουδήσει από ελλιμενισμένο σκάφος και με την ρίψη πυροτεχνημάτων από το Μπούρτζι.

Παράλληλα με τις κύριες εκδηλώσεις του τριημέρου, λειτουργεί έκθεση έργων ζωγραφικής και γλυπτικής 15 Ναυπλιωτών καλλιτεχνών με κεντρικό σημείο αναφοράς το κτήριο του παλαιού Τελωνείου Ναυπλίου. Η έκθεση ξεκίνησε απο την Δευτέρα και θα διαρκέσει έως και το τέλος των εκδηλώσεων, την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου.

 

- Advertisement -