Η ΕΛ.ΑΣ. βγάζει στο δρόμο τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς της

- Advertisement -

Από το δρόμο στην πρώτη γραμμή της μάχης για την εγκληματικότητα, θα βρίσκονται οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., όπως ζήτησε ο αρχηγός της Άρης Ανδρικόπουλος, στην πρώτη μεγάλη τηλεδιάσκεψη που έγινε στην Κατεχάκη, με τη συμμετοχή αστυνομικών από όλη την Ελλάδα.

- Advertisement -

 

Αστυνομικοί διευθυντές, ταξίαρχοι και στρατηγοί θα αφήσουν τα γραφεία τους και θα βρίσκονται στο δρόμο, για να συντονίζουν και να ελέγχουν τις δράσεις της αστυνομίας για τον περιορισμό της εγκληματικότητας. Βασικός στόχος, η εμφανής αστυνόμευση με εποχούμενες περιπολίες. Όπως μάλιστα είπε ο κ. Ανδρικόπουλος, οι περιπολίες θα αυξηθούν και θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις περιοχές όπου έχουν καταργηθεί τα αστυνομικά τμήματα.

Επίσης, μια βασική πρωτοβουλία που αφορά στο καθορισμό συγκεκριμένης ημερομηνίας στην οποία οι πολίτες θα μπορούν να λένε τα παράπονα τους στην ΕΛ.ΑΣ., φαίνεται ότι θα επεκταθεί σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας.

Στη σύσκεψη ζητήθηκε να εκπονηθεί επιχειρησιακό σχέδιο για την εγκληματικότητα από κάθε αστυνομική διεύθυνση και να αναθεωρηθούν τα σχέδια πολιτικής άμυνας που «αραχνιάζουν» σε κάποιες περιπτώσεις, στα κλειδωμένα ντουλάπια των γραφείων διοικητών τμημάτων.

 

- Advertisement -