Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΟργή στο Ναύπλιο για την ανάκληση του κτηρίου της Αγίας Ευαγγελίστριας ...

Οργή στο Ναύπλιο για την ανάκληση του κτηρίου της Αγίας Ευαγγελίστριας – Πολλά τα ερωτήματα προς τον Τατούλη… Τι μας είπε ο Χειβιδόπουλος

Τεράστιο θέμα έχει δημιουργηθεί στην Αργολίδα από την ανάκληση της απόφασης 153/2018 του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου από τις υπηρεσίες του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη.

 

Η απόφαση αυτή ομόφωνα ενέκρινε την κατασκευή στο χώρο της Αγίας Ευαγγελίστριας Ναυπλίου οικοδομής για στέγαση του Συσσιτίου που λειτουργεί με άριστα αποτελέσματα εδώ και αρκετά χρόνια με ευθύνη του Ιερού Ναού.

Στις 6 Ιουλίου 2018 υπάλληλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου με εντολή του περιφερειάρχη κ. Τατούλη έστειλε αιφνιδιαστικά έγγραφο προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση λέγοντας ότι ανακαλείται η προηγούμενη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αναφέροντας ότι θα επανέλθει το Περιφερειακό Συμβούλιο εκ νέου.

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται για την στάση του κ. Τατούλη είναι πολλά.

Κατά πρώτον, με ποιο δικαίωμα κατώτερος υπάλληλος της Περιφέρειας ακυρώνει απόφαση του ανώτερου οργάνου της Περιφέρειας που είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Δεύτερον, από ποιο έγγραφο και ποιο νόμο  προκύπτει ότι απαιτείται να μπει στην αποφαση η αξία του οικοπέδου

Τρίτον.  Όταν το σχεδίο πόλης του Ναυπλιου δημοσιευμένο στην εφημεριδα της κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1985) έχει χαρακτηρίσει όλο τον χώρο της Ευαγγελίστριας ως χώρο Πρόνοιας, (Οικοτροφείο, Άσυλο Ανιάτων κλπ ), σαν  κοινωφελή δηλαδή χώρο  πως είναι δυνατόν για αυτό το χώρο να ζητάει σήμερα ο κ. Τατούλης τιμή αξίας οικοπέδου. Η αξία του οικοπέδου ζητάτε όταν γίνεται πώληση κτηρίου και όχι ανέγερση.

Τέταρτον. Τι έχει αλλάξει και ο κ. Τατούλης δεν ζητούσε την αξία του οικοπέδου πριν φτάσει και εγκριθεί το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο;

Η εκκλησία ζητάει επίσης σήμερα από τον κ. τατούλη να δώσει στη δημοσιοτητα την απόφαση απόρριψης της έγκρισης  από την  Αποκεντρωμένη Διοίκηση ως όργάνου ελεγκτικού των αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η απόφαση περί κατασκευής του έργου είναι νομιμότατη, αφού δεν αποφάσισε διαφορετικά η τριμελής επιτροπή της Αποκεντρωμένης Επιτροπή του άρθρου 68…

Να σημειωθεί ότι ο Ναός εκτός από την συμβολή του με το οικόπεδο στην εκτέλεση του έργου έχει καιι την αποκλειστική ευθύνη της λειτουργίας του χώρου και του συσσιτίου.

Το θέμα είναι τεράστιο, αφού τεράστιο είναι και το κοινωνικό έργο που παρέχει η Αγία Ευαγγελίστρια με το συσσίτιο της προς εκατοντάδες ανήμπορους σε μια εποχή κρίσης. Απορείας άξιον είναι το γιατί τώρα ο περιφερειάρχης δημιουργεί τεχνικά εμπόδια στο έργο που έχει όλες τις αδειοδοτήσεις και κυρίαρχα την ομόφωνη αποδοχή από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ποια παιχνίδια παίζονται πίσω από το κτήριο αυτό;

Τα ερωτήματα πολλά και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Αργολίδας πρέπει να πάρουν θέση. Πρέπει να μιλήσουν και να πιέσουν προς την κατεύθυνση του κ. Τατούλη. Επιπλέον και ο δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Κωστούρος πρέπει να σταματήσει να είναι θεατής. Πρέπει να επέμβη και να πρωτοστατήσει για την ανέγερση του κτηρίου.

Η θέση αντ/ρχη Τάσσου Χειβιδόπουλου

Το argonafplia.gr σε μια προσπάθεια να διερευνήσει το τι συμβαίνει και το τι πρέπει να γίνει απαυθύνθηκε στον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Τάσσο Χειβιδόπουλο, ο οποίος μας μίλησε για λάθος παρέμβαση από πλευράς Περιφέρειας η οποία πρέπει άμεσα να διορθωθεί. Αν υπάρχουν γραφειοκρατικά θέματα πρέπει άμεσα να ξεπεραστούν και το έργο να ξεκινήσει.

Η ανάγκη για την ολοκλήρωση του έργου είναι μεγάλη μας είπε ο κ. Χειβιδόπουλος, ο οποίος μας τόνισε ότι έχει συνεχή επαφή με τον κ. Τατούλη και τις υπηρεσίες της περιφέρειας για να επιτευχθεί η συμφωνία συνέχισης του έργου.    

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ