Ενστάσεις απο τον Μπ.Αντωνιάδη για τον σχεδιαζόμενο κόμβο στο λιμάνι του Ναυπλίου

- Advertisement -

Κριτική πάνω στην πρόταση της δημοτικής Αρχής για την κατασκευή κόμβου στην παραλία του Ναυπλίου, στην διασταύρωση Μπουμπουλίνας με Πολυζωϊδου, ασκεί ο δημοτικός σύμβουλος της «Αλλης Πρότασης», Μπάμπης Αντωνιάδης.

- Advertisement -

 

Επειδή στον κόμβο δε, καταλήγουν 5 δρόμοι διπλής κατεύθυνσης, προτείνει να υπάρξουν γενικότερες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του λιμανιού.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ.Αντωνιάδη:

Σε διαδικασία αδειοδότησης από τις υπηρεσίες είναι η πρόταση της δημοτικής αρχής του Δήμου Ναυπλιέων για την κατασκευή κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση της οδού Μπουμπουλίνας με την οδό Πολυζωίδου.
Η πρωτοτυπία αυτού του κόμβου είναι ότι σε αυτόν θα καταλήγουν πέντε δρόμοι δύο κατευθύνσεων ο καθένας. Κατά τη γνώμη μας, ένας τέτοιος κόμβος με την προτεινόμενη διάμετρο δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει τόσες πολλές απολήξεις δρόμων, ιδιαίτερα σε ώρα αιχμής. (στον αντίστοιχο κυκλικό κόμβο στην ενδεκάτη καταλήγουν τέσσερις δρόμοι)
Όταν παρουσιάστηκε η μελέτη στο δημοτικό συμβούλιο, συμφωνήσαμε με την κατασκευή κόμβου, με την προϋπόθεση να προηγηθεί μια συγκοινωνιακή μελέτη της ευρύτερης περιοχής, ώστε μονοδρομώντας ορισμένους δρόμους να καταλήξουμε σε λιγότερους που θα οδηγούν στον κόμβο.

Για παράδειγμα, θα μπορούσε να υπάρχει μόνο είσοδος για το παρκάρισμα στο λιμάνι και σε άλλη κατεύθυνση η έξοδος. Επίσης θα μπορούσε να μονοδρομηθεί τμήμα της Μπουμπουλίνας και να εξεταστεί η μονοδρόμηση της Πολυζωίδου. Υπάρχουν λύσεις αλλά θα πρέπει να προηγηθεί μια συγκοινωνιακή μελέτη.

Σε μια τέτοια μελέτη, είναι αναγκαίο να ληφθεί υπόψη και ο αυξημένος κυκλοφοριακός φόρτος στην περιοχή, λόγω της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς, της ΔΕΗ και του ΚΕΠ. Θα πρέπει επίσης να συνυπολογιστεί και η ύπαρξη παλιότερης απόφασης για την πεζοδρόμηση του δρόμου μεταξύ του κλειστού γηπέδου μπάσκετ και του πράσινου τριγώνου στην απέναντι πλευρά.
Διαφωνούμε επίσης με την πρόταση να χαραχτεί ένας νέος δρόμος μέσα στο τριγωνικό χώρο πράσινου, απέναντι από τις τράπεζες.
Όπως αναφέρθηκε, στον κόμβο χωροθετείται και χώρος με κιόσκια πληροφόρησης για αγροτικά προϊόντα της περιοχής. Θεωρούμε ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι πολύ μικρός και επιπλέον δύσκολα προσβάσιμος, με τόσους δρόμους περιμετρικά.
Εκτιμώ ότι αν μελέτη υλοποιηθεί έτσι όπως παρουσιάστηκε αρχικά στο δημοτικό συμβούλιο, θα δημιουργήσει μεγαλύτερα συγκοινωνιακά προβλήματα από αυτά που ήδη υπάρχουν.

Υ.Γ. Καμία από τις προτάσεις που κάναμε στη συζήτηση για τον κόμβο δεν θεωρήθηκε σημαντική για να συζητηθεί”.

 

- Advertisement -