ΕΕΣ: Πριν 154 χρόνια υπεγράφη η Σύμβαση της Γενεύης

- Advertisement -

22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1864: Πριν 154 χρόνια υπεγράφη η ΣΥΜΒΑΣΗ της ΓΕΝΕΥΗΣ για την φροντίδα των τραυματιών και των ασθενών σε περίοδο πολέμου.

- Advertisement -

 

Από τότε ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ συνεχίζει να προσφέρει στον συνάνθρωπο, όπου υπάρχει ανάγκη!!

ΣΕΣΔΝ Ναυπλίου

Οπως επισημαίνει το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ναυπλίου, καθοριστική αποδείχθηκε η βοήθεια μιας εθελόντριας που βοήθησε στο περιστατικό της Καραθώνας για να σωθεί μια 16χρονη κοπέλα απο πνιγμό. “Πολύτιμη η γνώση των πρώτων βοηθειών από πολίτες. Ο καθένας μπορεί να εκπαιδευτεί και να σώσει μία Ανθρώπινη Ζωή!
Μην είσαι θεατής. Νοιώθουμε υπερήφανοι για την εθελόντρια μας Χ. Γ. που παρακολούθησε τη Σχολή Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών”, αναφέρεται στο μήνυμα.

Γίνε και εσύ Εθελοντής Σαμαρείτης 

Οπως ενημερώνει το Ηλεκτρονικό Σύστημα Υποβολής Αιτήσεων Εγγραφής για νέους Εθελοντές του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όσοι ενδιαφερόμενοι καταθέσουν ηλεκτρονικές αιτήσεις για τις Σχολές Σαμαρειτών και Διασωστών 2018 – 2019 με έναρξη μαθημάτων τον Οκτώβριο του 2018, θα ειδοποιηθούν από τα Τοπικά και Περιφερειακά Σώματα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών της πόλης πού έχουν επιλέξει, μετά τις 12 Σεπτεμβρίου 2018.

Με την ολοκλήρωση των ηλεκτρονικών αιτήσεων-εγγραφών των νέων εθελοντών θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση γνωριμίας για πλήρη ενημέρωση, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν τα μαθήματα βασικής εκπαίδευσης.

Δικαίωμα υποβολής για τη Σχολή Σαμαρειτών και Διασωστών και τη Σχολή Αυτοδυτών – Ναυαγοσωστών έχουν άνδρες και γυναίκες, με έντονη τη διάθεση Εθελοντικής Προσφοράς, που διαμένουν νόμιμα στη χώρα και είναι από 18 έως 45 ετών και χωρίς προβλήματα υγείας που δεν θα τους επιτρέψουν να παρακολουθήσουν το σύνολο της εκπαίδευσης (πρακτική και θεωρητική).

Υποχρεωτικά ο υποψήφιος Εθελοντής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα πρέπει να αποδεκτεί τις 7 Θεμελιώδεις Αρχές του Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, καθώς και να ενημερωθεί για τον Κώδικα Δεοντολογίας του Εθελοντή Σαμαρείτη.

 

- Advertisement -