Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑΣυνελήφθησαν δύο άτομα που επιχείρησαν να ταξιδέψουν για Βέλγιο με πλαστά έγγραφα,...

Συνελήφθησαν δύο άτομα που επιχείρησαν να ταξιδέψουν για Βέλγιο με πλαστά έγγραφα, απο το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Συνελήφθησαν χθές στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας, δύο αλλοδαποί (32χρονος και 31χρονη), για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.

 

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των ανωτέρω, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για τις Βρυξέλλες Βελγίου, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν δύο Διαβατήρια Αρχών Ελβετίας, τα οποία κατασχέθηκαν, ενώ η 31χρονη συνόδευε και το ανήλικο τέκνο της, για το οποίο επίσης υπέδειξε ένα Διαβατήριο Αρχών Ελβετίας και το οποίο κατασχέθηκε.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ληστεία στη Μεσσηνία

Συνελήφθησαν επίσης, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο Έλληνες ηλικίας 21 και 37 ετών, αντίστοιχα, για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής.

Ειδικότερα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας, ο 21χρονος και ο 37χρονος, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ηλικιωμένη γυναίκα την τσάντας της, που περιείχε χρήματα, έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εντόπισαν τους ανωτέρω σε τοπικές κοινότητες το Δήμου Καλαμάτας και τους συνέλαβαν, ενώ η αφαιρεθείσα τσάντα και μέρος του περιεχομένου της βρέθηκαν και αποδόθηκαν.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ