Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΨεκασμοί στις μανταρινιές της Αργολίδας μέχρι 20 Αυγούστου

Ψεκασμοί στις μανταρινιές της Αργολίδας μέχρι 20 Αυγούστου

Επεμβάσεις στις μανταρινιές του νομού Αργολίδας από τις 16 έως τις 20 Αυγούστου κατά του κηροπλάστη, συνιστά το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ναυπλίου.

 

Αναφέρεται στο τεχνικό δελτίο:
Στις όψιμες περιοχές έχουν ξεκινήσει οι εκκολάψεις των νεαρών προνυμφών του κηροπλάστη. Στις μανταρινιές κυρίως υπάρχουν σοβαρές προσβολές.
Σε οπωρώνες κυρίως μανταρινιάς των όψιμων περιοχών που μετά από έλεγχο διαπιστώνονται προσβολές, να γίνει επέμβαση από 16 ως 20 Αυγούστου. Επειδή είναι η δεύτερη γενιά του εντόμου και συνυπάρχουν σχεδόν όλα τα βιολογικά στάδια του εντόμου απαιτείται επανάληψη της επέμβασης μετά από 10-12 ημέρες.

Φυτοπροστατευτικά προϊόντα: Θερινός πολτός, Aζαντιραχτίν-Α, Πυριπροξιφέν, Σπιροτετραμάτ, Φενοξυκάρπ.
Καλό είναι να χρησιμοποιηθεί συνδυασμός θερινού πολτού με ένα από τα άλλα εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά προϊόντα. Τα δέντρα που θα ψεκαστούν με θερινό πολτό πρέπει να είναι σε καλή θρεπτική κατάσταση, ποτισμένα και η επέμβαση να γίνει πρωινές ώρες ή αργά το απόγευμα.

Σημειώσεις:

Ο επαρκής αερισμός και ο φωτισμός του εσωτερικού της κόμης των δένδρων είναι ανασταλτικοί παράγοντες για την ανάπτυξη όλων των κοκκοειδών.

Μπορείτε να προσκομίζετε δείγματα στην Υπηρεσία για έλεγχο.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ