“Να δούμε διαφορετικά την εξέλιξη της Παμπελοποννησιακής Έκθεσης της Τεγέας”

- Advertisement -

“Αυτός ο τόπος δεν ανήκει ούτε στους μεν, ούτε στους δε. Αυτός ο τόπος ανήκει σε όλους εμάς και έχουμε βαθύτατη υποχρέωση, συνυπολογίζοντας την ευθύνη που έχουμε, να βρούμε έναν τρόπο για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του”, τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή εγκαινίων της 48ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τεγέας.

- Advertisement -

 

“Χαίρομαι που ο πρόεδρος του Τεγεατικού Συνδέσμου τόνισε ότι η Περιφερειακή Αρχή στάθηκε συνεπής στις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει στην περσινή έκθεση. Είναι καιρός να δούμε διαφορετικά την εξέλιξη και την ανάδειξη της Παμπελοποννησιακής Έκθεσης και της Εμποροπανήγυρης της Τεγέας. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις περισσότερου επαγγελματισμού, να δημιουργήσουμε και να συνδιαμορφώσουμε ένα όραμα, γιατί το θαυμάσιο Πάρκο που μας κληρονόμησαν οι πρόγονοί μας θα πρέπει να αξιοποιηθεί με τα σημερινά δεδομένα”, ανέφερε ο περιφερειάρχης, ο οποίος επανέλαβε την πρότασή του, ώστε μαζί με όλους τους θεσμικούς φορείς, να δημιουργηθεί ένα νέο δεδομένο για την ανάπτυξη αυτού του χώρου. “Θα πρέπει να βρεθούν πολλοί άνθρωποι που θα θελήσουν να επιχειρήσουν μέσα στο καταστατικό πλαίσιο που έχει διαμορφώσει εδώ και πολλές εικοσαετίες ο Τεγεατικός Σύνδεσμος. Με απόλυτο σεβασμό σε αυτές τις καταστατικές αρχές θα πρέπει να δώσουμε την δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα αξιοποίησης του Πάρκου αυτού. Χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο ΣΔΙΤ για την ανάπτυξη και την αξιοποίηση αυτής της τεράστιας περιουσίας που ανήκει στον Τεγεατικό.”

Η δεύτερη πρόταση του Π.Τατούλη είναι μαζί με τον Τεγεατικό, την επόμενη χρονιά αυτή η Έκθεση, που σχετίζεται με την παράδοση, να βρει έναν τρόπο επέκτασης. “Μπορούμε σε αυτόν τον χώρο, του χρόνου πριν την μεγάλη γιορτή της Τεγεάτισσας Παναγιάς, να κάνουμε και άλλες θεματικές στοχευμένες εκθέσεις, έτσι ώστε να κορυφώσουμε αυτό το γεγονός μέσα από μία σειρά γεγονότων που θα δώσουν μεγαλύτερη δυναμική σε αυτό που εμείς θεωρούμε ως κόσμημα στην περιοχή μας.

Η Περιφέρεια έχει αναλάβει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της έκθεσης, όπου φιλοξενεί παραγωγούς από όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους φιλοξενεί με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Τους έχει μειώσει τελείως το κόστος και τις δαπάνες φιλοξενίας.

Δεν είναι πρόβλημα ότι εδώ καλοδεχόμαστε και τιμούμε, απλώς και μόνο τους Τεγεάτες. Εδώ ερχόμαστε και τιμούμε τον σκληρό πυρήνα εκείνων των ανθρώπων που κινήθηκαν πριν 135 χρόνια για να δημιουργήσουν την παράδοση, για να δημιουργήσουν έναν θεσμό που σήμερα τον τιμάμε με τον καλύτερο τρόπο” ανέφερε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

 

- Advertisement -
 

________________