Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑνεμόμυλοι Κρανιδίου: Εγκατάλειψη και σπατάλη δημοσίου χρήματος

Ανεμόμυλοι Κρανιδίου: Εγκατάλειψη και σπατάλη δημοσίου χρήματος

Μια πολύ ενδιαφέρουσα δημοσίευση στο μπλογκ της Οικολογικής Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Ερμιονίδας, η οποία αναφέρεται στην κατάσταση που έχουν αφεθεί οι ανεμόμυλοι Κρανιδίου.

 

Αναφέρεται στην συγκεκριμένη ανάρτηση:

ΗΛΙΑΣ ΦΩΣΤΙΝΗΣ: Με καταγωγή από τη Μικρά Ασία υιοθετήθηκε απο μικρός και έζησε στο Κρανίδι. Δώρησε στον Δήμο Κρανιδίου, γήπεδο 45 στρεμμάτων με τον παλιό ανεμόμυλο για τη δημιουργία πολιτιστικού και αθλητικού πάρκου.

Η κατάσταση σήμερα, Αύγουστο του 2018: Αναφέρομαι μόνο στον Μύλο σε αυτή την ανάρτηση αν και βρίσκεται μέσα στην νεοχωματερή που υπάρχει εκει αντί πολιτιστικού αθλητικού πάρκου.

Το εσωτερικό είναι αχούρι. Κυριολεκτικά.

Να σημειωθεί πως η περιοχή είναι απο τις ομορφότερες στο Κρανίδι. Ενα μπαλκόνι με υπέροχη θεα σε κάθε πλευρά, ιδανικό για ενα ανοικτό καλοκαιρικό θέατρο, με ενα πελώριο πέτρινο παλιό αλώνι και ενα μικρότερο για ενα δημοτικό αναψυκτήριο που θα φιλοξενεί σκακιστικά τουρνουά, για ενα πάρκο ενημέρωσης για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (θα μπορούσαν οι μύλοι να γίνουν ανεμογεννήτριες εσωτερικά)  και τόσα άλλα.

Και να σημειωθεί πως ο Μύλος είναι μια ανάσα απο το Λύκειο και το καταπληκτικό παλιό λιθόστρωτο που οδηγεί στο πηγάδι του Πύργου αλλά και την Γκούρι Βιτόριζα (όπου σχεδιάζεται τώρα μονάδα αφαλάτωσης πιθανά μέσα στην άλλη δωρεά, του Ζέρβα).

Βρίσκουμε το ρολόι της ΔΕΗ με την ένδειξη κατανάλωσης 59624 γύρω στις 12 χιλιάδες ευρω! Τα παγκάκια με θεα στο παλιό Κρανίδι κατεστρεμμάνα, όπως και οι πανάκριβοι ενεργοβόροι προβολείς (αντι φωτοβολταϊκού) που φώτιζαν κάποτε τον Μύλο. Τί να φωτίσουν σήμερα, την εγκατάλειψη;

Κρίμα! Αυτή η πανέμορφη επαρχία επιλέγει εκπροσώπους χωρίς όραμα- φαντασία- όρεξη για δουλειά. Κρίμα!

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ