Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕπέστρεψαν στην Ελλάδα οι δύο στρατιωτικοί μετά από 167 ημέρες κράτησης

Επέστρεψαν στην Ελλάδα οι δύο στρατιωτικοί μετά από 167 ημέρες κράτησης

Μετά από 167 μέρες κράτησης στις φυλακές της Αδριανούπολης οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί επέστρεψαν τα ξημερώματα στην Ελλάδα ελεύθεροι μετά από τη σύλληψη τους την 1η Μαρτίου.

 

Οι δύο στρατιωτικοί επέστρεψαν με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, ενώ στη Θεσσαλονίκη όπου προσγειώθηκε το αεροσκάφος τους περίμενε ο υπουργός Άμυνας.

Αμέσως μετά την άφιξή τους και την υποδοχή τους στο αεροδρόμιο Μακεδονία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, η στρατιωτική ηγεσία και οι δύο στρατιωτικοί μετέβησαν στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης για λίγo και στη συνέχεια οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης μετέβησαν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Όπως έγινε γνωστό, σε επικοινωνία που είχε ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού με τον διπλωματικό σύμβουλο του προέδρου Ερντογάν, ο δεύτερος τον διαβεβαίωσε ότι αν θα γίνει η δίκη των δυο στρατιωτικών, θα γίνει ερήμην και εάν επιβληθεί ποινή δεν θα υπερβαίνει το διάστημα που κρατήθηκαν στις φυλακές Αδριανούπολης.

Η επίσημη τελετή υποδοχής του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης έγινε σε κλίμα συγκίνησης, από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, τον αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή και τους γονείς τους.

Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που μετέφερε από την Αδριανούπολη τους δύο στρατιωτικούς, καθώς και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, οι οποίοι τους συνόδευαν κατά την επιστροφή τους στην πατρίδα, προσγειώθηκε στις 03.18 στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές και οι δύο στρατιωτικοί αποβιβάστηκαν φορώντας στρατιωτικές στολές και κατευθύνθηκαν πρώτα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας πριν χαθούν στην αγκαλιά των γονιών τους.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ