Επανάχρηση του παλαιού Γυμνασίου Πύλου και μετατροπή του σε χώρο πολιτισμού

- Advertisement -

O αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης υπέγραψε την έγκριση της χρηματοδότησης της ανακατασκευής του παλαιού Γυμνασίου – Λυκείου Πύλου και τη μετατροπή του σε χώρο πολιτισμού. Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος είναι από τους πρώτους Δήμους που υπέβαλλαν πρόταση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

- Advertisement -

 

Η πρόταση που εγκρίθηκε, περιλαμβάνει τις παρακάτω νέες χρήσεις για το παλαιό γυμνάσιο:

  • Δημιουργία μικρού συνεδριακού κέντρου πολλαπλών χρήσεων
  • Δημοτική βιβλιοθήκη
  • Χώρο πολιτιστικών εκθέσεων κτλ (πολιτιστικό κέντρο)
  • Στέγαση Δημοτικής Φιλαρμονικής για πρόβες και συναυλίες
  • Μαθήματα της Δημοτικής Φιλαρμονικής και χώρο εκπαίδευσης
  • Βοηθητικό χώρο εστίασης για τις ανάγκες λειτουργίας

Στην εγκεκριμένη πρόταση περιλαμβάνονται αναλυτικές προμελέτες, σχεδιασμός των ζητούμενων παρεμβάσεων με σεβασμό στην αρχιτεκτονική αξία του κτηρίου, στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς και οικονομοτεχνική μελέτη που εξασφαλίζει την επάρκεια διαχείρισης από το Δήμο.

Το έργο εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα και καινοτομία»,  προϋπολογισμού 2.240.000€ και περιλαμβάνεται η υλοποίηση των οριστικών μελετών,  η ανακατασκευή του κτιρίου, καθώς και η προμήθεια του συνόλου του απαραίτητου εξοπλισμού για τη νέα του λειτουργία.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης βαθιά ικανοποιημένος δήλωσε τα εξής: «Με την επανάχρηση του κτιρίου του παλαιού Γυμνασίου Πύλου και την μετατροπή του σε χώρο πολιτισμού, συμπληρώνεται  η φυσιογνωμία της πόλης . Η συνεργασία του Δήμου μας με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης συνεχίζεται και σε αυτό το σημαντικό έργο. Για μας ο πολιτισμός είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης και στόχος μας είναι η ανάδειξη και η αξιοποίηση όλων των μνημείων μας. Επιτέλους η Πύλος θα αποκτήσει το δικό της πολιτιστικό κέντρο».

Με την ανάδειξη του ιστορικού αυτού κτηρίου και τη στέγαση των ήδη υπαρχουσών πολιτιστικών δραστηριοτήτων και την ανάπτυξη νέων, επιπλέον θα δημιουργηθεί μία αίθουσα παρουσιάσεων και δραστηριοτήτων που θα λειτουργεί και ως συνεδριακό κέντρο (που έλειπε από την πόλη της Πύλου).

 

- Advertisement -