Την Πέμπτη παρουσιάζεται το 5ο Φεστιβάλ Πρόνοιας Ναυπλίου Μανώλης Χιώτης

- Advertisement -

Συνέντευξη τύπου με θέμα 5ο Φεστιβάλ Πρόνοιας Ναυπλίου Μανώλης Χιώτης, θα δοθεί την Πέμπτη 16 Αυγούστου, στις 11 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ναυπλίου.

- Advertisement -

 

Nα θυμίσουμε πως ο Δήμος Ναυπλιέων, στo πλαίσιo του 5ου Φεστιβάλ Πρόνοιας Ναυπλίου «Μανώλης Χιώτης» διοργανώνει για πρώτη φορά διαγωνισμό μπουζουκιού για νέους έως 20 χρονών.

Έχοντας ως στόχο τον διαρκή εμπλουτισμό και την συνεχή ανανέωση του Φεστιβάλ, που για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά τιμάται η μνήμη του μεγάλου λαϊκού συνθέτη και δεξιοτέχνη, εισάγεται φέτος διαγωνισμός μπουζουκιού για νέους.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 22 Αυγούστου, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο στην Πρόνοια Ναυπλίου. Ώρα έναρξης 10:00. Στους τρεις φιναλίστ κάθε κατηγορίας θα απονεμηθεί βραβείο και θα υπάρχει τιμητικός έπαινος ανά κατηγορία. Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε τρεις κατηγορίες:

 • Στην κατηγορία έως 12 ετών κάθε υποψήφιος θα εκτελέσει τα εξής: το κομμάτι του Μανώλη Χιώτη «Έφυγες και που μ΄ αφήνεις» https://youtu.be/4U-loPv58R0και ένα δεξιοτεχνικό κομμάτι ελεύθερης επιλογής, συνολική διάρκεια 7 λεπτά.
 • Στην κατηγορία έως 16 ετών κάθε υποψήφιος θα εκτελέσει τα εξής: το κομμάτι του Μανώλη Χιώτη «Εσύ είσαι η αιτία»  https://youtu.be/P9N17eHCJv0και ένα δεξιοτεχνικό κομμάτι ελεύθερης επιλογής, συνολική διάρκεια 7 λεπτά.
 • Στην κατηγορία έως 20 ετών κάθε υποψήφιος θα εκτελέσει τα εξής: το κομμάτι του Μανώλη Χιώτη «Το φτωχομπούζουκο»  https://youtu.be/OYNj9zGGERsκαι ένα δεξιοτεχνικό κομμάτι ελεύθερης επιλογής, συνολική διάρκεια 7 λεπτά.

Όροι του διαγωνισμού

 1. Η ερμηνεία όλων των έργων είναι υποχρεωτική από μνήμης.
 2. Οι διαγωνιζόμενοι έχουν το δικαίωμα επιλογής της σειράς εκτέλεσης των έργων.
 3. Η σειρά εμφάνισης των διαγωνιζομένων για όλες τις κατηγορίες θα οριστεί με κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί μία μέρα πριν από την έναρξη του διαγωνισμού.

Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι:

 1. Θεοδόσης Αντωνιάδης – Μαέστρος
 2. Μεταξία Γκότση – Μουσικός
 3. Βασίλης Κατσαρός – Μουσικός
 4. Αγγελική Μαυρούλη – Μουσικός
 5. Γιάννης Νόνης – Καθηγητής Μουσικής
 6. Ελισάβετ Χατζηνικολάου – Καθηγήτρια Μουσικής
 7. Αλέξανδρος Ψωμόπουλος – Μουσικολόγος με ειδίκευση στο μπουζούκι

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στον διαγωνισμό μέχρι τις 19/8/2018 καλώντας στο 6972323886 ή στέλνοντας email στο [email protected]. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 

- Advertisement -