Δεν υπάρχουν πλέον ενεργά μέτωπα στα Ψαχνά Ευβοίας

- Advertisement -

Δεν υπάρχουν πλέον ενεργά μέτωπα στην περιοχή των Ψαχνών στην Εϋβοια, δήλωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ευβοίας, Βαγγέλης Παλιός. Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η πυρκαγιά θα έχει κατασβεστεί πλήρως έως τις 10-11 π.μ.

- Advertisement -

 

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν ξανά να επιχειρούν τα εναέρια μέσα, ενώ συγχρόνως στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα μέτωπα της φωτιάς που μαίνονταν από το μεσημέρι της Κυριακής.

Μέχρι νωρίς το πρωί υπήρχαν δύο ενεργά μέτωπα φωτιάς σε απόσταση 3 χλμ. από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός, είχε δηλώσει ο δήμαρχος Ψαχνών Γ. Ψαθάς προσθέτοντας ότι είναι ισχυρή η παρουσία των εναέριων μέσων πυρόσβεσης. Μάλιστα, είχε εκφράσει την ελπίδα ότι σύντομα η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο, όπως και έγινε. Σημειώνεται ότι έχει ανοίξει ο δρόμος από και προς τη βόρεια Εύβοια, για την οποία χθες -για λόγους ασφαλείας- είχε διακοπεί η κυκλοφορία.

«Λιγότερα από 140 άτομα φιλοξενήθηκαν τελικά σε ξενοδοχεία της περιοχής μετά την μεταφορά τους με λεωφορεία καθώς άλλες οικογένειες που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους προτίμησαν να φιλοξενηθούν σε φιλικά τους πρόσωπα» δηλώνει ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Καρακάτζας καθώς το ξημέρωμα της σημερινής ημέρας βρήκε τις εστίες της φωτιάς στην Εύβοια, σε απόλυτο έλεγχο. Ο ίδιος σημειώνει ότι τόσο η εκκένωση όσο και η μεταφορά έγινε με τον συντονισμό της δημοτική αρχής με «απόλυτη τάξη».

Όλη τη νύχτα οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής μαζί με βαριά χωματουργικά μηχανήματα που διατέθηκαν από τη ΛΑΡΚΟ, τους δήμους και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δημιούργησαν περιμετρικά στα επικίνδυνα σημεία της φωτιάς αντιπυρική ζώνη εξασφαλίζοντας τη μη επέκταση της.

Ήδη στην περιοχή έχει αρχίσει η καταγραφή των ζημιών και αρκετές φορές μέσα στη νύχτα συνεδρίασε το τοπικό συντονιστικό όργανο, ενώ συνεχίζουν να είναι παρόντες στην περιοχή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτρης Αναγνωστάκης.

 

- Advertisement -

________________