Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΕντολή εκκένωσης χωριών λόγω της φωτιάς στην Εύβοια

Εντολή εκκένωσης χωριών λόγω της φωτιάς στην Εύβοια

Μεγάλη δασική πυρκαγιά μαίνεται στην Εύβοια, στον δήμο Μεσσαπίων, με τις Αρχές να έχουν δώσει προληπτική εντολή εκκένωσης δύο οικισμών.

Η φωτιά έχει περικυκλώσει το Κοντοδεσπότι, από το οποίο έχουν απομακρυνθεί 300 άτομα, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς. Διευκρίνισε πάντως πως δεν απειλούνται άμεσα ανθρώπινες ζωές ή σπίτια.

Κάτοικος του Κοντοδεσποτίου δήλωσε πάντως στον σταθμό μας λίγο πριν τις 18:00 πως έχει καεί μια οικία.

Προληπτική εντολή απομάκρυνσης των κατοίκων έχει δοθεί και για την κοινότητα Σταυρός, καθώς θα κινδυνεύσει εάν αλλάξει η κατεύθυνση των ανέμων.

Έχει εκκενωθεί επίσης η μονή της Παναγίας Γοργοϋπηκόου.

Στην Εύβοια πνέουν ισχυροί άνεμοι και η πυρκαγιά δημιουργεί το δικό της μικροκλίμα στην ορεινή δασική έκταση που καίει, όπου βρίσκονται κυρίως πεύκα.

Στην περιοχή επιχειρούν 171 πυροσβέστες με 57 οχήματα και 40 άτομα πεζοπόρο. Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν έξι αεροπλάνα τύπου Καναντέρ, πέντε ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα τύπου Πεζετέλ.

Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί πολλάκις μετά την πρώτη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία από ανατολική προς δυτική Εύβοια.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε εν τω μεταξύ η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγα λεπτά πριν από τις 14:00 μετά το μεσημέρι σε ξερά χόρτα στο Κορωπί, στην οδό Καρπάθου.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής λόγω των ανέμων με 16 πυροσβέστες, οκτώ οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ