Απαντήσεις Νικολάκου για Κ.Υ., προγραμματικές συμβάσεις, συνεργασία με τους δήμους

- Advertisement -

Απαντήσεις έδωσε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Κων/να Νικολάκου, στην ανακοίνωση της παράταξης “Πελοπόννησος Πρώτα”, για τα ζητήματα που συζητήθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 8ης Αυγούστου κι αφορούσαν την ένταξη Κ.Υ. στο ΕΠ Πελοπόννησος , τις προγραμματικές συμβάσεις, τη σύμβαση με ταξί αεροδρομίου Καλαμάτας, τη συνεργασία της Περιφέρειας με τους δήμους.

- Advertisement -

 

Αναφέρει μεταξύ άλλων η κα Νικολάκου στην απάντησή της:

Στο προηγούμενο ΠΕΣΥ ο κ .Πατσαρίνος ως «διορισμένος» «επικεφαλής» μετά τις εκλογές , της κατακερματισμένης παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα», πιάστηκε ακόμα μια φορά αδιάβαστος και προσπάθησε με την «λευκή» ψήφο του, να αποκρύψει την άγνοια του για τα σοβαρά θέματα που συζητήθηκαν.

Ένταξη Κέντρων Υγείας στο Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 – 2020
Είναι ντροπή να προσπαθεί να δημιουργήσει κωλύματα στην ένταξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020, του συνόλου των Κέντρων Υγείας Πελοποννήσου που έχουν μελετητική ωριμότητα, και να αρνείται να ψηφίσει, προφασιζόμενος διαδικαστικούς λόγους, τα Κέντρα Αρεόπολης, Γυθείου, Νεάπολης, Γαργαλιάνων & Λυγουριού.

Προγραμματικές Συμβάσεις
Ο κ. Πατσαρίνος εμμένει να αμφισβητεί την νομιμότητα των προγραμματικών συμβάσεων της Περιφέρειας με την αναπτυξιακή εταιρεία Πελοπόννησος Α.Ε. παρόλο που γνωρίζει πολύ καλά ότι ελέγχονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Οφείλει επιτέλους να διαβάσει την κείμενη νομοθεσία, είτε αφορά τον «Καλλικράτη», είτε αφορά τον «Κλεισθένη I», να διαπιστώσει ότι η Πελοπόννησος Α.Ε. είναι αν όχι η μόνη, από τις ελάχιστες αναπτυξιακές εταιρείες που προκρίνει ο νόμος να υπογράφουν προγραμματικές συμβάσεις, και να σταματήσει να ερμηνεύει τους νόμους κατά το δοκούν.

Ταξί αεροδρομίου Καλαμάτας
Προσπαθεί εξαντλώντας το λαϊκισμό να λειτουργήσει ως «Μαυρογιαλούρος» για το ζήτημα που αφορά τη λειτουργία των ΤΑΧΙ στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Γνωρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι με το ζήτημα ότι ο κ. Πατσαρίνος ουδέποτε ασχολήθηκε σοβαρά με τα θέματα που αφορούν τους ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ και την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, παρά μόνο ευκαιριακά.

8,5 εκατομμύρια ευρώ στο ΠΔΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Με πολιτικά αντανακλαστικά «Ρανταπλάν» θυμήθηκε τη χρηματοδότηση των 8.500.000 εκατομμυρίων ευρώ που εξασφάλισε η Περιφέρεια Πελοποννήσου από το ΠΔΕ με την κατάθεση αντίστοιχων τεχνικών δελτίων. Αγγίζοντας τα όρια της πολιτικής ανευθυνότητας ο κ. Πατσαρίνος!! μας ενημερώνει…………. ότι αποδέχεται τα 8 εκατομμύρια, αλλά επιφυλάσσεται για τις 500.000 ευρώ που αφορούν το ιερό και ιστορικό μνημείο  της Αρκαδίας, τον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα Μεθυδρίου Αρκαδίας που αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου με τους Δήμους
Εκνευρίστηκε και ενοχλήθηκε πάρα πολύ από την αγαστή συνεργασία της Περιφερειακής Αρχής με τις δημοτικές αρχές , ενοχλήθηκε μάλιστα ιδιαίτερα από την παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων κ. Αλέξανδρου Πνευματικού στο ΠΕΣΥ, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνεργασία του με την Περιφερειακή Αρχή για τα έργα του δήμου και ήταν εμφανώς πολιτικά «αμήχανος» για το σύνολο των έργων που υλοποιεί η Περιφερειακή Αρχή με προγραμματικές συμβάσεις με τους Δήμους της Πελοποννήσου.
Αντιλαμβανόμαστε την πολιτική ανασφάλεια, την αμηχανία και τα πολιτικά αδιέξοδα που πλέον είναι ορατά και απτά για τον κ. Πατσαρίνο. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θεωρούμε πολιτικά ορθό να στηρίζει την προσωπική του πολιτική επιβίωση σε ανακοινώσεις που παραποιούν την αλήθεια και υπηρετούν το λαϊκισμό και την στείρα αντιπολίτευση. Δεν είναι αυτή η ευθύνη του απέναντι στους πολίτες.”

“Πελοπόννησος Πρώτα”

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η “Πελοπόννησος Πρώτα” ανέφερε:

Εικόνα διάλυσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο . Στην αντιδημοκρατική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου και τις αυθαιρεσίες από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής έχουμε αναφερθεί και άλλες φορές κατά καιρούς. Η εικόνα όμως αυτή έχει δυστυχώς παγιωθεί. Οι συνεδριάσεις στο μεγαλύτερο μέρος τους διεξάγονται σχεδόν σε άδεια αίθουσα με τους περισσότερους συμβούλους να λείπουν από τις θέσεις τους και να αναζητούνται κάθε τόσο για να ψηφίσουν, ενώ συχνά σοβαρά θέματα εγκρίνονται με την οριακή πλειοψηφία των 14 ψήφων.
Στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης (8/8/2018) ζητήσαμε ονομαστική ψηφοφορία για το 10ο θέμα που αφορούσε την «Έγκριση απολογισμού και ισολογισμού οικ. έτους 2017 της Περιφέρειας». Το αίτημά μας αγνοήθηκε, η ονομαστική ψηφοφορία δεν έγινε, αφού δεν υπήρχε η απαιτούμενη πλειοψηφία, αλλά το θέμα θεωρήθηκε εγκεκριμένο! Ακολούθησε ονομαστική ψηφοφορία για το 12ο θέμα, το οποίο μετά βίας πέρασε με 14 ψήφους και μετά από αναζήτηση των συμβούλων οι οποίοι απουσίαζαν από την αίθουσα.
Η έλλειψη ωστόσο σεβασμού στο θεσμό του Περιφερειακού Συμβουλίου από την Περιφερειακή Αρχή φαίνεται και από τον τρόπο με τον οποίο φέρνει τα θέματα στις συνεδριάσεις. Αυτή τη φορά είχαμε 43 στην ημερήσια διάταξη και 10 εκτός ημερήσιας (!), με τις εισηγήσεις να καταφθάνουν μέχρι τη στιγμή έναρξης της συνεδρίασης και άλλες καθόλου, όταν ο κανονισμός προβλέπει την αποστολή των εισηγήσεων τρεις εργάσιμες ημέρες πριν.”

 

- Advertisement -