Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΗ ΕΛΜΕ Αργολίδας ζητά Έγκριση λειτουργίας τομέων στα ΕΠΑ.Λ Αργολίδας

Η ΕΛΜΕ Αργολίδας ζητά Έγκριση λειτουργίας τομέων στα ΕΠΑ.Λ Αργολίδας

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας μετά την γνωστοποίηση των εγκρίσεων ολιγομελών τμημάτων τόσο στην Γενική όσο και στην Τεχνική εκπαίδευση

διαπίστωσε την περικοπή τμημάτων του Τομέα πληροφορικής τόσο στη Β΄τάξη του ΕΠΑΛ Άργους όσο και στη Γ΄τάξη του ΕΠΑΛ Ναυπλίου.

Και στις δυο περιπτώσεις απαιτεί την έγκριση λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων αφού ουσιαστικά μπαίνουν σοβαρά εμπόδια στις επιλογές των μαθητών. Θα αναγκαστούν να αλλάξουν σχολείο φοίτησης -με ό,τι αυτό συνεπάγεται- ή ειδικότητα και να φοιτήσουν σε άλλη που δεν θα είναι η πρώτη τους επιλογή.
Επισημαίνουμε επίσης ότι υπάρχει επαρκές προσωπικό για την λειτουργία των τμημάτων και δεν θα χρειαστεί να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών

Ειδικότερα στην περίπτωση της κατάργησης του τμήματος πληροφορικής στη Γ΄ Λυκείου, οι μαθητές για να συνεχίσουν τις σπουδές τους θα πρέπει να φοιτήσουν σε σχολείο εκτός νομού πράγμα ανέφικτο και εξοντωτικό γι αυτούς.
Με την κατάργηση του τμήματος ουσιαστικά οι μαθητές μας εμποδίζονται να συνεχίσουν τις σπουδές τους αφού είναι αδύνατο να αλλάξουν ειδικότητα στην Γ΄ τάξη γιατί δεν λειτουργεί ούτε σε γειτονικό ΕΠΑΛ κάποια αντίστοιχη.

Με βάση τα παραπάνω ζητάμε να επανεξεταστεί η απόφαση για περικοπή των τμημάτων και αυτά να λειτουργήσουν κανονικά για το σχολικό έτος που αρχίζει σε λίγο.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ