Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣτη δημοσιότητα η λίστα των θυμάτων της Ανατολικής Αττικής

Στη δημοσιότητα η λίστα των θυμάτων της Ανατολικής Αττικής

Κατέληξε γυναίκα εγκαυματίας 78 ετών (με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό), που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Σισμανογλείου Νοσοκομείου.

 

Ακόμη, 34 εγκαυματίες-θύματα της πυρκαγιάς στην Αν. Αττική νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του νομού, εκ των οποίων οι 6 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε καλή κατάσταση.

Σχετική ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Πυροσβεστική:

«Ο αριθμός των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, μέχρι στιγμής, ανέρχεται στους 93. Η κατάσταση, όπως αποτυπώνεται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως εξής: ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81 και υπάρχουν δύο μη αναγνωρίσιμες σοροί, με διαθέσιμο DNA, οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα. Νοσηλευόμενα στα νοσοκομεία της Αττικής, έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής δέκα άτομα».

Νωρίτερα, δύο εβδομάδες μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, στη δημοσιότητα δόθηκε η λίστα με τα ονόματα των 92 νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής. Τη λίστα παραχώρησε στα ΜΜΕ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και σύμφωνα με τα στοιχεία, στην τραγωδία έχασαν τη ζωή τους 44 γυναίκες, 35 άνδρες, 10 παιδιά και ένα βρέφος έξι μηνών. Δύο εκ των θυμάτων δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Η λίστα με τους 92 νεκρούς στάλθηκε χθες από την ιατροδικαστική υπηρεσία και στην Εισαγγελία Αθηνών. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και όσοι πέθαναν στα νοσοκομεία, αλλά και δύο που δεν έχουν ταυτοποιηθεί – έχει απομονωθεί από αυτές τις σορούς DNA, αλλά δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα.

Σημειώνεται ότι στη λίστα δεν περιλαμβάνεται η 78χρονη που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης, καθώς κατέληξε μετά τη δημοσιοποίηση της σχετικής λίστας.

Σημειώνεται επίσης ότι η σχετική λίστα δίνεται από την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας μόνο κατόπιν σχετικού αιτήματος.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ